Ko je Amal Alamudin i zašto je odabrala običnog glumca?

Agencije
Ko je Amal Alamudin i zašto je odabrala običnog glumca?

Zanimljiv tekst na jednom poslovnom sajtu posvećenom ženama vijest o venčanju Džordža Klunija izvjestio je iz potpuno druge perspektive. Naime, oni su napisali da je poznata advokatica, Amal Alamudin stručnjak za međunarodna prava izbjeglica napravila neobičan izbor i udala se za… običnog glumca.

Dok su svi svjetski mediji vjenčanje poznatog glumca Džordža Klunija i Amal Alamudin opisivali stavljajući glumca u prvi plan, čitani blog "Business Woman" cijelu je stvar okrenuo "naglavačke" naslovom "Međunarodno poznata advokatica vjenčala se s jednim glumcem".

Tridesetšestogodišnja Amal je obrazovana i uspješna žena od karijere kojoj se mnogi dive. Advokatica visokog profila je poštovana prije svega zbog profesionalnosti, ali i klijenata poput poznatog Žulijana Asanža. Amal se takođe našla u grupi advokata na haškom suđenju bivšem predsjedniku Slobodanu Miloševiću.

Amal, koja govori engleski, francuski i arapski jezik završila je Oksfordski Univerzitet i dobila brojne nagrade. Nakon Oksforda završila je i pravni fakultet u Njujorku.

Oličenje svog karaktera i posvećenosti poslu pokazala je kada je odlučila da postane dio ekspertske komisije za Prevenciju seksualnog nasilja u zaraćenim zonama.

Holivudska glumica Džulija Roberts ju je nazvala "prelijepom i pametnom", a kolega Mark Stivens koji ju je unajmio da zastupa Asanža je rekao da je jedna "nevjerovatna i nezavisna žena koja ima Rols-Rojs um i socijalne veštine na kojima bi joj mnogi pozavidjeli"

Iako se o njenim ranijim vezama malo zna, uredništvo ovog sajta joj zamjera vezu sa holivudskim srcelomcem, te se nadaju da ovako briljatnu ženu neće kočiti u daljoj karijeri i životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana