Ко је Амал Аламудин и зашто је одабрала обичног глумца?

Агенције
Ко је Амал Аламудин и зашто је одабрала обичног глумца?

Занимљив текст на једном пословном сајту посвећеном женама вијест о венчању Џорџа Клунија извјестио је из потпуно друге перспективе. Наиме, они су написали да је позната адвокатица, Амал Аламудин стручњак за међународна права избјеглица направила необичан избор и удала се за… обичног глумца.

Док су сви свјетски медији вјенчање познатог глумца Џорџа Клунија и Амал Аламудин описивали стављајући глумца у први план, читани блог "Business Woman" цијелу је ствар окренуо "наглавачке" насловом "Међународно позната адвокатица вјенчала се с једним глумцем".

Тридесетшестогодишња Амал је образована и успјешна жена од каријере којој се многи диве. Адвокатица високог профила је поштована прије свега због професионалности, али и клијената попут познатог Жулијана Асанжа. Амал се такође нашла у групи адвоката на хашком суђењу бившем предсједнику Слободану Милошевићу.

Амал, која говори енглески, француски и арапски језик завршила је Оксфордски Универзитет и добила бројне награде. Након Оксфорда завршила је и правни факултет у Њујорку.

Оличење свог карактера и посвећености послу показала је када је одлучила да постане дио експертске комисије за Превенцију сексуалног насиља у зараћеним зонама.

Холивудска глумица Џулија Робертс ју је назвала "прелијепом и паметном", а колега Марк Стивенс који ју је унајмио да заступа Асанжа је рекао да је једна "невјероватна и независна жена која има Ролс-Ројс ум и социјалне вештине на којима би јој многи позавидјели"

Иако се о њеним ранијим везама мало зна, уредништво овог сајта јој замјера везу са холивудским срцеломцем, те се надају да овако бриљатну жену неће кочити у даљој каријери и животу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана