Kim zarađuje pola miliona po kampanji

Agencije
Kim zarađuje pola miliona po kampanji

Društvene mreže su postale jedan od najpogodnijih terena za promociju određenih brendova, pa se tako razne kompanije trkaju ko će dati više novca onima koji imaju milione pratilaca ne bi li promovisali njihove proizvode.

Sasvim očekivano sestre Kardašijan prednjače u tome, a koliko novca zarade samo od "Instagrama" otkrio je za "US Weekley " Mihael Heler, vlasnik firme za digitalni marketing "Talent Records ", koji ugovara najveći dio kampanja rijaliti zvijezda.

Kim Kardašijan, koju na ovoj društvenoj mreži prati 94,8 miliona ljudi, za jednu kampanju dobije pola miliona dolara. Njene sestre Kloi i Kortni Kardašijan zarade po 250.000 dolara za reklamiranje istog brenda, jer ih prati 64,1, odnosno 54,3 miliona ljudi na "Instagramu".

Ovaj vid zarade donosi 25 odsto ukupnog novca koje slavne sestre inkasiraju tokom godine. Pošto već zarađuju basnoslovne sume novca, one odbijaju jako veliki broj ponuda koje imaju, te pristaju samo na one koje odgovaraju načinu života koji propagiraju (čajevi za mršavljenje, jakne za skijanje, steznici…).

Iako se milioni dolara koje kompanije ulažu u ovaj vid reklame čine kao prevelik izdatak, svima je jasno da je ovo najbolji vid marketinga i to iz dva razloga. Prije svega, sve što se pojavi na "Instagram" profilima sestara Kardašijan rasproda se u rekordnom roku. Zatim uslijedi lančana reakcija u vidu miliona drugih profila koji praktično odrade besplatnu reklamu za isti brend, fotografišući se sa određenim proizvodima, čime žele da pokažu da žive na visokoj nozi i da u stopu prate život kakav žive rijaliti zvijezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana