Kijanu Rivs u centru pažnje svjetske javnosti

Agencije
Kijanu Rivs u centru pažnje svjetske javnosti

Jedna od najinteresantnijih filmskih franšiza u posljednjih nekoliko godina, “Džon Vik “, ima izuzetno interesantnog vodećeg glumca.

Iako je napunio 54 godine, Kijanu Rivs je jedan od najenergičnijih akcionih glumaca današnjice, naročito kada se zna da je sam izvodio scene, bez kaskadera, kao i zahtjevne tehnike mačevanja i tukao se sa negativcima. Rivs je najviše poznat po nekoliko milijardi vrijednoj trilogiji “Matriks” koja je promijenila izgled i kulturu akcionih filmova.

Ljudi mu i dan-danas prilaze i govore da su zbog “Matriksa” upisali koledž i počeli da idu u bioskop. Danas bi se pomislilo da Kijanu ima na raspolaganju dosta projekata, ali nije tako. Jedan od razloga je to što je dugo vremena bio u “filmskom zatvoru”. Nakon uspjeha filma “Brzina” Rivs je odbio da glumi u njegovom nastavku i umjesto toga je odlučio da igra Hamleta u Vinipegu. Zbog toga ga je medijska kuća “Foks” ekskomunicirala iz svojih projekata. Koliko znamo, on se više ne nalazi u “zatvoru”, ali takođe nije ni napravio blokbaster film još od “47 Ronina”, koji je bio finansijski neuspjeh. Ponekad se baza fanova, koja ga voli, ne sjeti da treba da ga i finansijski podrži. Njegovo ime još može pomoći u finansijskom uspjehu akcionih filmova određenog obima i nekada se oni pretvore u izuzetno uspješan projekat “Džon Vik”. Rivs nije nezadovoljan što igra Džona i kaže da će napraviti još takvih projekata ukoliko postoji potražnja.

 - Dok god me noge nose i dok ­god publika želi da ih gleda - kazao je on.

Kada je imao 22 godine, Kijanu nije zamišljao da će u 54. godini raditi tako zahtjevne uloge koje podrazumijevaju i trčanje i pucanje u loše momke dok istovremeno jaše na konju. Nije to zamišljao jer nije imao predstavu kakva će biti njegova karijera kada uđe u šestu deceniju.

- Nisam, u stvari, razmišljao o svojoj karijeri ili onome što će mi se desiti, sve donedavno - priča glumac.

Kada kaže donedavno, on misli na svoje četrdesete godine. Na pitanje šta ga je navelo da misli o svojoj budućnosti on je odgovorio: “Smrt”, ali nije precizirao o čijoj smrti je riječ. Poznati glumac kaže da je stvari počeo da gleda na pravi način kada je radio sa Entonijem Kvinom u filmu “Hod po oblacima” 1995. godine. U to vrijeme Kvin je imao 80 godina.

- I dalje se ponašao kao kul tip, što me je oduševilo. Sjećam se momenta sa seta sa Kvinom kada sam ga upitao: “Da li će uvijek biti ovako”, na šta mi je Kvin potvrdno odgovorio - prisjetio se Kijanu svog rada sa legendarnim glumcem.

Ovog mjeseca u bioskopima treba da se pojavi treći nastavak serijala o Džonu Viku koji je do sada donio zaradu veću od 140 miliona dolara i vratio Rivsa u centar pažnje svjetske javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana