Кијану Ривс у центру пажње свјетске јавности

Агенције
Кијану Ривс у центру пажње свјетске јавности

Једна од најинтересантнијих филмских франшиза у посљедњих неколико година, “Џон Вик “, има изузетно интересантног водећег глумца.

Иако је напунио 54 године, Кијану Ривс је један од најенергичнијих акционих глумаца данашњице, нарочито када се зна да је сам изводио сцене, без каскадера, као и захтјевне технике мачевања и тукао се са негативцима. Ривс је највише познат по неколико милијарди вриједној трилогији “Матрикс” која је промијенила изглед и културу акционих филмова.

Људи му и дан-данас прилазе и говоре да су због “Матрикса” уписали колеџ и почели да иду у биоскоп. Данас би се помислило да Кијану има на располагању доста пројеката, али није тако. Један од разлога је то што је дуго времена био у “филмском затвору”. Након успјеха филма “Брзина” Ривс је одбио да глуми у његовом наставку и умјесто тога је одлучио да игра Хамлета у Винипегу. Због тога га је медијска кућа “Фокс” екскомуницирала из својих пројеката. Колико знамо, он се више не налази у “затвору”, али такође није ни направио блокбастер филм још од “47 Ронина”, који је био финансијски неуспјех. Понекад се база фанова, која га воли, не сјети да треба да га и финансијски подржи. Његово име још може помоћи у финансијском успјеху акционих филмова одређеног обима и некада се они претворе у изузетно успјешан пројекат “Џон Вик”. Ривс није незадовољан што игра Џона и каже да ће направити још таквих пројеката уколико постоји потражња.

 - Док год ме ноге носе и док ­год публика жели да их гледа - казао је он.

Када је имао 22 године, Кијану није замишљао да ће у 54. години радити тако захтјевне улоге које подразумијевају и трчање и пуцање у лоше момке док истовремено јаше на коњу. Није то замишљао јер није имао представу каква ће бити његова каријера када уђе у шесту деценију.

- Нисам, у ствари, размишљао о својој каријери или ономе што ће ми се десити, све донедавно - прича глумац.

Када каже донедавно, он мисли на своје четрдесете године. На питање шта га је навело да мисли о својој будућности он је одговорио: “Смрт”, али није прецизирао о чијој смрти је ријеч. Познати глумац каже да је ствари почео да гледа на прави начин када је радио са Ентонијем Квином у филму “Ход по облацима” 1995. године. У то вријеме Квин је имао 80 година.

- И даље се понашао као кул тип, што ме је одушевило. Сјећам се момента са сета са Квином када сам га упитао: “Да ли ће увијек бити овако”, на шта ми је Квин потврдно одговорио - присјетио се Кијану свог рада са легендарним глумцем.

Овог мјесеца у биоскопима треба да се појави трећи наставак серијала о Џону Вику који је до сада донио зараду већу од 140 милиона долара и вратио Ривса у центар пажње свјетске јавности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана