Кање Вест разбјеснио јавност изјавом о ропству

Агенција
Кање Вест разбјеснио јавност изјавом о ропству

Амерички репер Кање Вест, којег је музички свијет недавно критиковао пошто је јавно подржао америчког предсједника Доналда Трампа, поново је разбјеснио јавност рекавши у интервјуу да је "ропство избор".

"Кад чујете за ропство које траје 400 година. 400 година? То ми звучи као избор", рекао је између осталог у интервјуу за портал ТМЗ.


Изјавом је разбјеснио саговорника и домаћина, Вана Латана с ТМЗ-а који је навео да је "разочаран и запрепашћен" његовим коментаром.

"Бројни међу нама морају да се носе с таквим пријетњама цијелог живота..., морамо да се носимо с маргинализацијом која је посљедица 400 година ропства за које ти кажеш да је био нечији - избор", реаговао је гњевно Ван Латан.

Суочен с масом критика Вест је покушао касније да се одбрани на Твитеру.

"Наравно, знам да робови нису својом вољом пристали на то да се окују и укрцају у бродове за Америку. Хтио сам да кажем да чињеница да смо толико дуго остали у тој позицији, иако смо били у већини, значи да смо били ментално поробљени", написао је.

Милиони афричких црнаца довезени су у САД као робови почетком 16. вијека. Ропство је коначно укинуто тек крајем 19. вијека, а након тога су се бивши робови на сваком кораку сусретали с дискриминацијом.

Веста су и раније критиковали пошто је постао један од истакнутијих присталица Доналда Трампа, којег су оптужили за расизам.

"Једноставно волим Трампа, он је мој тип човјека. Трамп је један од омиљених људи међу реперима", рекао је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана