Како ће се звати најновија краљевска принова?

Агенције
Како ће се звати најновија краљевска принова?

Док ишчекује рођење првог дјетета принца Харија и Меган Маркл, британска јавност настоји да одгонетне његов пол и име. Ако је вјеровати кладионицама, нова краљевска беба биће дјевојичица и зваће се Дајана пошто се то име најчешће помиње.

Агенција Вилијем Хил саопштила је да не прима више опкладе за пол дјетета након што се испоставило да су људи масовно убијеђени да ће принчевски пар добити девојичицу.

“Што се нас тиче, тајна је одата”, каже портпарол фирме Руперт Адамс. “Можда је неко негдје видео снимак ултразвука или је неко чуо нешто”.

Када је ријеч о имену дјетета, листа је дугачка. На првом мјесту налази се Дајана за шта је у овој кладионици квота четири према један.

Слиједе Викторија, Елис, Грејс и Елизабет, док су Алберт, Артур и Џејмс популарни предлози за дјечака.

Чак 80 одсто предлога односи се на име Дајана, каже Адамс али додаје да лично сумња да би принц Хари изабрао име која га непосредно подсјећа на трагично настрадалу мајку, пише АП.

“Ипак, велика је шанса да ће Дајана бити средње име”, рекао је он.

И Каролин Херис, историчарка краљевске породице слаже се да би Дајана могло да буде средње име. То су урадили принц Вилијем и његова супруга Кејт за ћерку чије је пуно име Шарлота Елизабета Дајана.

“Избор Дајане за прво име значио би велики притисак за краљевску бебу јер би је медији стално поредили са славном баком”, рекла је она.

Додаје и да би могуће средње име бебе могло да буде Рут, по једној прабаки Меган Маркл, као и по баки Дајане по мајци лејди Рут Фермој.

Хари и Меган нису открили пол дјетета ни датум порођаја за који се претпоставља да би требало да се догоди крајем априла.

Без обзира на име, принова у краљевској породици неће аутоматски добити званичну титулу принца или принцезе коју су понијели сво троје дјеце принца Вилијема, најстаријег сина принца Чарлса, наслиједника британског трона, осим ако то краљица Елизабета не одлучи.

Харијево прво дијете биће седмо у реду за престо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана