Još jedna poznata glumica progovorila o seksualnom zlostavljanju

Agencije
Još jedna poznata glumica progovorila o seksualnom zlostavljanju

Džesika Alba je još jedna glumica koja je dlučila je da progovori o seksualnom zlostavljanju u Holivudu. Alba, koja je glumačku karijeru započela sa samo 13 godina, u intervjuu za Si-En-En iipričala je da je doživjela neki vid seksualnog zlostavljanja.

 “Vjerovatno to ne bi trebalo prihvatiti, ali kao mlada glumica koja odrasta u tom poslu jednostavno prihvatiš da će te tako tretirati. I to nije nešto što odobravam, iskreno... Morala sam brzo da naučim kako se da iz toga izvučem, pa se nije dogodilo ništa ozbiljnije”, rekla ja Alba i dodala:


“Bilo je neugodno, možete zamisliti kako je to izgledalo. Radim ovo otkako ima 13 godina. Zamislite kako je to bilo... Morate paziti na znakove koji vas upozoravaju na opasnost, slušati instinkt koji vam govori da nešto ne valja”, upozorila je Alba, koja je poručila da je krajnje vrijeme bilo da se o ovom problem razgovara i da žene konačno progovore.

Govoreći o holivudskom producentu Harviju Vajnstajnu, kojeg su mnoge žene optužile za zlostavljanje, a koji je producirao i film u kojem je Alba 2005. godine glumila, rekla je da nikad nije ostala nasamo s njim.

“Bila sam u različitim situacijama, i zato mi je veoma važno da o svemu pričam sa svojim ćerkama, da im dam do znanja da one same kontrolišu svoje tijelo i da mogu da kontrolištu situaciju u kojoj žele da se nađu”, rekla je Alba.

Iza sebe ima karijeru dugačku dvije decenije, a prvi put se pojavila u filmu “Camp Nowhere”. Tada ju je Džejms Kameron odabrao među 1.000 ostalih kandidatkinja. Proslavila se serijom “Dark Angel”, a glumila je i u blokbasterima “Sin City”, “Into The Blue” i “Fantastic Four.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana