Један од најбогатијих глумаца даје сав свој новац у хуманитарне сврхе

Агенције
Један од најбогатијих глумаца даје сав свој новац у хуманитарне сврхе

Кинеска филмска звезда Чау Јун Фат, мултимилионер који се прославио у акционим филмовима и у свјетски познатом остварењу “Притајени тигар, скривени змај”, обећао је да ће своје огромно богатство поклонити у добротворне сврхе.

Глумац из Хонгконга који има 63 године познат је по скромном начину живота. Вози се градским превозом и често чека у дугим редовима да би купио биоскопску карту за филм у којем је глумио.

Први пут се појавио на списку најбогатијих људи америчког часописа “Форбс” 2015. године. Процијењује се да има богатство од око 630 милиона евра.

Глумац је обећао да ће све поклонити у добротворне сврхе.

“Новац није нешто што нам вјечно припада. Кад умремо, на другима је да га користе”, рекао је Чау.

Његова супруга је изјавила да га подржава. Навела је да глумац и поред богатства често једе храну припремљену на улици, како је обичај у Кини, и никако није желио да се одвоји од свог “вољеног” и обичног модела мобилног телефона који је користио док му уређај није “издахнуо”.

Глумац се прославио осамдесетих и деведесетих година у остварењима “Боље сутра”, “Убица”, “Бог коцкара”, “Тврдо кувано” и “Пирати са Кариба: На крају свијета” у којем игра са Џонијем Депом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана