Jankovićeva prodaje zamak u Santa Feu

Agencije
Jankovićeva prodaje zamak u Santa Feu

Santa Fe - Srpska teniserka Jelena Janković odlučila je da proda ekskluzivnu vilu vrijednu 13,5 miliona dolara koja se nalazi u mondenskom ljetovalištu Santa Fe.

Luksuzni dom, koji se nalazi nadomak San Dijega, Jankovićeva je gradila iz temelja i završila prije devet godina, ali je sada odlučila da ga proda, jer je naglasila da je prevelik za njene trenutne potrebe. Vila ima oko 2.000 kvadrata na tri nivoa, dizajnirao ju je Mark Radford, a u njenom sastavu su teniski teren, kao i bazen. U sklopu kuće nalazi se i bioskop, soba za bilijar, pet kamina i podzemna garaža za 12 vozila. Kuća ima dva glavna apartmana, osam toaleta i 11 spavaćih soba. Donji dio sadrži i teretanu, saunu i parno kupatilo.

- Prevelika je za moje potrebe. Dobra stvar je da kada imam goste, ne moram da ih vidim. Treba nam voki-toki da razgovaramo - rekla je Jankovićeva.

Njena stalna baza je na Floridi gdje takođe ima luksuznu vilu, kao i stan u Beogradu u blizini “Marakane”. Početna cijena za vilu je 1,5 miliona dolara, ali se očekuje da se uveća bar za deset puta. Nekad najbolja teniserka svijeta u karijeri je samo od nagrada zaradila nešto više od 19 miliona dolara, a  nikako ne treba izostaviti ni sponzorske ugovore koji su obično mnogo vredniji nego same nagrade. Iako nikada nije osvojila grend slem igrala je finale US opena 2008. godine, a malo prije toga izbila na prvo mjesto NjTA liste. U karijeri je osvojila 15 titula. Posljednjih godina imala je mnogo problema sa povredama, pa je propustila cijelu prošlu sezonu. Iako zvanično nije objavila da je završila karijeru male su šanse da ponovo zaigra jer je u međuvremenu ispala sa liste. To znači da bi morala da krene praktično ispočetka, a kako danas puni 34 godine taj scenario je malo vjerovatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana