Holivudska zvijezda vjeruje da će njene ćerke promeniti svijet

Agencija
Holivudska zvijezda vjeruje da će njene ćerke promeniti svijet

Holivudska glumačka zvijezda Anđelina Džoli ubijeđena je da će njene tri ćerke Šajlo, Vivijen i Zahara promjeniti svijet. Od malena ona ih uči da samo muškarci i žene, zajedno, mogu da urade ono najbolje za čovječanstvo.

Bez ikakvog projekta u najavi, promocije ili skandala Ađelina je pozirala za martovsko izdanje magazina "Elle".


Šestorstruka mama iskoristila je priliku da još jednom podsjeti koliko je rodna ravnopravnost važna, kao i da objasni čemu to ona uči svoje ćerke Vivijen, Šajlo i Zaharu. Iako je u posljednje vrijeme osporavana zbog sve glasnijih najava da će Šajlo promjeniti pol, iako je tek djevojčica od 11 godina, Anđelina se nije posebno osvrnula na te natpise.

Objasnila je da svoju djecu uči da će muškarci i žene zajedničkim snagama promjeniti stvari i učiniti da ovaj svijet bude bolje mjesto za život.

"Često govorim ćerkama da ono što ih izdvaja je ono što su spremne da uradi za druge. Svako može da se našminka i lijepo obuče. Srce, duša, um to je ono što nas međusobno razlikuje. Učim ih da spoznaju ko su i da se za to bore, da se jasno zauzmu za sebe same", rekla je Anđelina.

Glumica je rekla i da djeci ponavlja koliko je važno da se bore za slobodu i prava, a i da se saosjećaju sa onima koji imaju manje.

Sa njima, objašnjava, treba da nauče i da dijele.

"Žene prije nas su se jako snažno borile da bismo bile gdje smo danas. I svaki trag, doprinos i najmanji, sve se računa. Od svakodnevnih običnih stvari, do snažnih političkih borbi", rekla je oskarovka u izdanju koje je djelimično posvećeno i predstojećem 8. martu.

Ona nije propustila priliku da kaže i da je u svom dugogodišnjem humanitarnom radu itekako primetila koliki napredak je učinjen za položaj žena u nerazvijenim dijelovima svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana