Холивудска звијезда вјерује да ће њене ћерке променити свијет

Агенција
Холивудска звијезда вјерује да ће њене ћерке променити свијет

Холивудска глумачка звијезда Анђелина Џоли убијеђена је да ће њене три ћерке Шајло, Вивијен и Захара промјенити свијет. Од малена она их учи да само мушкарци и жене, заједно, могу да ураде оно најбоље за човјечанство.

Без икаквог пројекта у најави, промоције или скандала Ађелина је позирала за мартовско издање магазина "Елле".


Шесторструка мама искористила је прилику да још једном подсјети колико је родна равноправност важна, као и да објасни чему то она учи своје ћерке Вивијен, Шајло и Захару. Иако је у посљедње вријеме оспоравана због све гласнијих најава да ће Шајло промјенити пол, иако је тек дјевојчица од 11 година, Анђелина се није посебно осврнула на те натписе.

Објаснила је да своју дјецу учи да ће мушкарци и жене заједничким снагама промјенити ствари и учинити да овај свијет буде боље мјесто за живот.

"Често говорим ћеркама да оно што их издваја је оно што су спремне да уради за друге. Свако може да се нашминка и лијепо обуче. Срце, душа, ум то је оно што нас међусобно разликује. Учим их да спознају ко су и да се за то боре, да се јасно заузму за себе саме", рекла је Анђелина.

Глумица је рекла и да дјеци понавља колико је важно да се боре за слободу и права, а и да се саосјећају са онима који имају мање.

Са њима, објашњава, треба да науче и да дијеле.

"Жене прије нас су се јако снажно бориле да бисмо биле гдје смо данас. И сваки траг, допринос и најмањи, све се рачуна. Од свакодневних обичних ствари, до снажних политичких борби", рекла је оскаровка у издању које је дјелимично посвећено и предстојећем 8. марту.

Она није пропустила прилику да каже и да је у свом дугогодишњем хуманитарном раду итекако приметила колики напредак је учињен за положај жена у неразвијеним дијеловима свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана