Харисон Форд се опоравља, није животно угрожен

Агенције
Харисон Форд се опоравља, није животно угрожен

Лос Анђелес - Амерички глумац Харисон Форд, који је повријеђен јуче у паду мањег авиона на голф терен у предграђу Лос Анђелеса, опоравља се и није животно угрожен, преносе агенције.

Форд (72) је лично пилотирао авионом за обуку пилота, који је у употреби још од Другог свјетског рата

Авион је закачио дрво док је покушао принудно да слети. Летјелица се срушила на голф терен у близини аеродрома у Мар Висти, недуго након полијетања са аеродрома у Санта Моники.

"Харисон је летио старим авионом из Другог свјетског рата који је по полијетању имао проблеме са мотором. Није имао другог избора него да хитно слети што је урадио безбједно. Мало је изубијан и у болници је добио медицинску помоћ. Повреде нису опасне по живот и очекујемо да ће се у потпуности опоравити", наводи Ина Трециокас, Фордов публициста.

Фордов син Бен је на Твитеру рекао: "Тата је ок. Изубијан, али ок! Он је заиста човјек какав мислите да јесте. Он је невјероватно снажан човјек".

Портпарол Националног одбора за безбједност саобрћаја рекао је да је пилот одмах по полијетању пријавио проблеме са мотором, али да ће агенција свеједно спровести истрагу како би био утврђен узрок несреће.

Форду су, како преносе медији, најприје помогли пролазници, а потом је стигла и Хитна помоћ и одвезла га у болницу.

Сајт који прати познате ТМЗ преноси да Форд има више посјекотина по глави и да је доста крварио.

Харисон Форд је најпознатији по улози археолога авантуристе Индијане Џонса у истоименом серијалу филмова и Хана Сола у серијалу "Ратови звијезда".

Форд је иначе искусан пилот, а јучерашња несрећа није прва у коју је умијешан. Он је 1999. имао несрећу са хеликоптером, а прошле године је поломио ногу на снимању седмог наставка "Ратова звијезда".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана