Gitarista Lindzi Bakingem tuži “Flitvud Mek”

Agencije
Gitarista Lindzi Bakingem tuži “Flitvud Mek”

Gitarista Lindzi Bakingem (69) odlučio je da tuži druge članove benda “Flitvud Mek” zbog izgubljene dobiti, nakon što su ga izbacili iz grupe pred svjetsku turneju. Muzičar, za kojeg je u aprilu potvrđeno da je izbačen iz legendarne britansko-američke rok grupe, u utorak je podnio tužbu sudu u Los Anđelesu.

Bakingem tuži grupu za kršenje usmenog dogovora, kao i onemogućavanje zarade. On je u tužbi naveo da je tražio od drugih članova benda da za tri mjeseca odlože svjetsku turneju kako bi mogao da održi planirane solo koncerte, ali je umjesto toga izbačen iz benda.

U tužbi se tvrdi da su Kristin i Džon Mekvi, Stivi Niks i Mik Flitvud htjeli da započnu turneju u avgustu, sa čime se Bakingem saglasio i kasnije je zatražio da mu se omogući održavanje solo koncerata u danima kada grupa nije trebalo da nastupa.

“Flitvud Mek” je britansko-američki rok bend osnovan u Londonu 1967. godine. Prodali su više od 100 miliona ploča širom svijeta, što ih čini jednim od najprodavanijih bendova u istoriji rok muzike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana