Гитариста Линдзи Бакингем тужи “Флитвуд Мек”

Агенције
Гитариста Линдзи Бакингем тужи “Флитвуд Мек”

Гитариста Линдзи Бакингем (69) одлучио је да тужи друге чланове бенда “Флитвуд Мек” због изгубљене добити, након што су га избацили из групе пред свјетску турнеју. Музичар, за којег је у априлу потврђено да је избачен из легендарне британско-америчке рок групе, у уторак је поднио тужбу суду у Лос Анђелесу.

Бакингем тужи групу за кршење усменог договора, као и онемогућавање зараде. Он је у тужби навео да је тражио од других чланова бенда да за три мјесеца одложе свјетску турнеју како би могао да одржи планиране соло концерте, али је умјесто тога избачен из бенда.

У тужби се тврди да су Кристин и Џон Мекви, Стиви Никс и Мик Флитвуд хтјели да започну турнеју у августу, са чиме се Бакингем сагласио и касније је затражио да му се омогући одржавање соло концерата у данима када група није требало да наступа.

“Флитвуд Мек” је британско-амерички рок бенд основан у Лондону 1967. године. Продали су више од 100 милиона плоча широм свијета, што их чини једним од најпродаванијих бендова у историји рок музике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана