Фотошоп избламирао Викторијас сикрет

Агенције
Фотошоп избламирао Викторијас сикрет

Најпознатији свјетски бренд доњег веша "Викторијас сикрет" нашао се у жижи јавности и на мети критика након што су интернет преплавиле слике манекенке чија задњица је због сређивања у програму Фотошоп постала, у најмању руку, деформисана.

У жељи да модел доведу до савршенства и уклоне сваку могућност појаве нежељене дебљине или сала "мајстори" су манекенки са слике избрисали превој на задњици.

Многобројни корисници друштвених мрежа су потпуно полудјели због ове слике коментаришући да је због "фотошопирања" задњица изгубила природан и нормалан изглед, те дјелује деформисано.

- Слике "Викторијас сикрета" говоре нам да будемо мршаве, мршаве, мршаве да бисмо биле пожељне. Да ли сам ја једина која то чује? - запитала се Рејчел Андерсон, корисница једне од друштвених мрежа.

С обзиром на то какву буру реакција је изазвала ова фотографија представници "Викторијас сикрета" су поставили на "Фејсбук" нову слику на којој је задњица враћена у нормално стање.

Ово није први пут да се бренд сусрео са критикама аудиторијума. Прије извјесног времена на једној рекламној фотографији манекенки је такође била видно преправљена задњица, а колико се претјерује са сређивањем слика показао је и случај када се једна манекенка овог бренда појавила без руке, која јој је очигледно случајно обрисана у "фотошопу".

Критичари инсистирају на томе да популарни бренд не би требао сређивати на овај начин тијела манекенки, јер тако намећу нереалне стандарде љепоте.

Ово је засигурно озбиљан блам једног планетарно популарног бренда, а сада се поставља и питање како заправо изгледају у стварности Викторијине анђелице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана