Ево које холивудске звијезде данас славе Божић

telegraf.rs
Ево које холивудске звијезде данас славе Божић

Неки од њих одлучили су се на православље због предака, неки због партнера, а неки из љубави према обичају

Иако велики број свјетски познатих јавних личности Божић обиљежава по Грегоријанском календару, неки од њих, као што су холивудски глумци Том Хенкс и Кристијан Бејл, ријалити звијезда Ким Кардашијан и манекенка Наоми Кемпбел, највећи православни празник славе 7. јануара, према Јулијанском календару.

Неке од славних личности одлучиле су се Божић славе у јануару због својих предака, неки због партнера, а поједини због љубави према православљу.

Тако је Оскаровац Том Хенкс рођен као католик, али је прешао у православну вјеру након што се оженио колегинициом Ритом Вилсон, која је грчко-бугарског поријекла.

Слично је поступио и глумац Кристијан Бејл, који је примио православну вјеру након женидбе са Сиби Блажић, манекенком спрског поријекла. И британска манекенка Наоми Кембел одлучила је да слави Божић по Јулијанском календару због свог партнера - руског тајкуна Владислава Дороњина.

Иако рођена у Лос Анђелесу, звијезда ријалити програма Ким Кардашијан, која је пореклом из Јерменије, прави гозбу 6. јануара.

Легендарни њемачки фудбалер Бастијан Швајнштајгер обиљежио је прошле године, поред католичког, и православни Божић са својом сурпугом, бившом српском тенисерком Аном Ивановић, те се очекује да ће тако бити и ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана