Džoan Kolins: Udala sam se za svog silovatelja, jer sam osjećala krivicu

Agencije
Džoan Kolins: Udala sam se za svog silovatelja, jer sam osjećala krivicu

Čuvena glumica Džoan Kolins je u dokumentarnom filmu "Brave Miss World", koji pored priče bivše misice Linor Abargil donosi i priče drugih žrtvi silovanja, prvi put progovorila o ovom događaju.

Osim šokantnog priznanja da je sa samo 17 godina bila silovana ona je otkrila da je silovatelj bio poznati irski glumac Maksvel Rid koji ju je drogirao.

Džoan je o ovom incidentu ćutala 64 godine, a priznala je da joj je prije samog čina dao neobičnu knjigu.

"To je bila teška pornografija. Sljedeće čega se sjećam jeste kako ležim na sofi dok me on siluje. Tada sam shvatila da sam drogirana", priznala je – „Tada sam izgubila nevinost".

Poslije ove tragedije ona je osjećala veliku mržnju prema glumcu, ali je takođe krivila sebe što je dozvolila sebi da ostane sama s njim.

"Kasnije me je pozvao i izašla sam s njim. Nakon što smo izlazili zajedno nekoliko mjeseci pitao me je da se udam za njega. Mislila sam, pa bolje da to uradim kad mi je već oduzeo nevinost. Iskreno sam ga mrzila, ali sam osjećala nevjerovatnu krivicu zbog toga što se desilo. Trebalo mi je dosta vremena da vjerujem nekome", otkrila je Džoan i dodala da je brak trajao četiri godine.

Inače, ovaj projekat je pokrenula Linor Abargil, bivša mis sijeta koja je pričala sam Džoan i istakla da je razgovor bio veoma emotivan, posebno zbog odluke da se uda za svog silovatelja.

"Osjećala je toliku krivicu što ju je silovao da je mislila da mora da se uda za njega. Bila je veoma mlada u to vrijeme, a ušla je u nasilan brak. Period nakon takve tragedije je obično još teži za žrtvu silovanja"

Inače, Linor je 1998. godine samo tri nedjelje pred krunisanje doživjela silovanje, a sada je odlučila da govori o tome.

"Mislim da je važno da žene govore o tome šta su preživjele. Važno je upravo zbog onih žena koje ne govore o tome i ne žele da prihvate da se to dogodilo. Boje se i da pomisle na riječ ’silovanje’ jer tako proživljavaju sve ispočetka. To ih sputava, moraju se suočiti s tim", zaključila je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana