Џоан Колинс: Удала сам се за свог силоватеља, јер сам осјећала кривицу

Агенције
Џоан Колинс: Удала сам се за свог силоватеља, јер сам осјећала кривицу

Чувена глумица Џоан Колинс је у документарном филму "Brave Miss World", који поред приче бивше мисице Линор Абаргил доноси и приче других жртви силовања, први пут проговорила о овом догађају.

Осим шокантног признања да је са само 17 година била силована она је открила да је силоватељ био познати ирски глумац Максвел Рид који ју је дрогирао.

Џоан је о овом инциденту ћутала 64 године, а признала је да јој је прије самог чина дао необичну књигу.

"То је била тешка порнографија. Сљедеће чега се сјећам јесте како лежим на софи док ме он силује. Тада сам схватила да сам дрогирана", признала је – „Тада сам изгубила невиност".

Послије ове трагедије она је осјећала велику мржњу према глумцу, али је такође кривила себе што је дозволила себи да остане сама с њим.

"Касније ме је позвао и изашла сам с њим. Након што смо излазили заједно неколико мјесеци питао ме је да се удам за њега. Мислила сам, па боље да то урадим кад ми је већ одузео невиност. Искрено сам га мрзила, али сам осјећала невјероватну кривицу због тога што се десило. Требало ми је доста времена да вјерујем некоме", открила је Џоан и додала да је брак трајао четири године.

Иначе, овај пројекат је покренула Линор Абаргил, бивша мис сијета која је причала сам Џоан и истакла да је разговор био веома емотиван, посебно због одлуке да се уда за свог силоватеља.

"Осјећала је толику кривицу што ју је силовао да је мислила да мора да се уда за њега. Била је веома млада у то вријеме, а ушла је у насилан брак. Период након такве трагедије је обично још тежи за жртву силовања"

Иначе, Линор је 1998. године само три недјеље пред крунисање доживјела силовање, а сада је одлучила да говори о томе.

"Мислим да је важно да жене говоре о томе шта су преживјеле. Важно је управо због оних жена које не говоре о томе и не желе да прихвате да се то догодило. Боје се и да помисле на ријеч ’силовање’ јер тако проживљавају све испочетка. То их спутава, морају се суочити с тим", закључила је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана