Џенифер Лоренс најплаћенија глумица

Агенције
Џенифер Лоренс најплаћенија глумица

Магази "Форбс" и ове године избацио је листу најплаћенијих глумица, а у самом врху је Џенифер Лоренс, глумица са 46 милиона долара зараде у протеклој години.

Џенифер је другу годину заредом најплаћенија дама, а то прије свега може да захвали хонорару који добија за филмски серијал "Игре глади". И прошле године писали су о овој младој, талентованој и богатој холивудској диви, која је на свом банковном рачуну имала 52 милиона долара. Дефинитивно су јој "Игре глади" обезбиједиле статус најпрофитаблиније филмске хероине свих времена.

Прве веће улоге остварила је у ситкому "Шоу Била Енгвала" те у филмовима независне продукције "Равница у пламену" и "Зима до костију", којим је привукла пажњу филмске јавности. Ова улога донијела јој је номинације за "Оскара", БАФТА, "Златни глобус" и награду Удружења глумаца. Са 22 године играла је главну улогу у романтичној комедији "У добру и у злу" Дејвида О. Расела, за коју је освојила бројне награде, укључујући "Златни глобус" и "Оскар" за најбољу главну глумицу. Лоренсова је тренутно друга најмлађа добитница "Оскара" у овој категорији.

На другом мјесту је Мелиса Мекарти, јунакиња филмова "Шпијун" и "Истјеривачи духова", која је зарадила 33 милиона долара, док је трећа Скарлет Јохансон са 25 милиона долара.

Укупно, 10 најплаћенијих глумица у протеклих 12 мјесеци, од 1. јуна 2015. до 1. јуна ове године зарадиле су 205 милиона долара прије одбијања пореза и такси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана