Dvejn Džonson najplaćeniji glumac na svijetu

Agencije
Dvejn Džonson najplaćeniji glumac na svijetu

Američki glumac Dvejn Džonson zamijenio je Roberta Daunija Džuniora na prvom mjestu liste najbolje plaćenih glumaca pošto je zaradio 64,5 miliona dolara, navodi časopis "Forbs".

Na listi najbolje plaćenih glumaca su, osim Džonsona, nekadašnjeg rvača, Džeki Čen sa zaradom od 61 milion dolara i Met Dejmon sa 55 miliona dolara.

Dvejn Džonson, poznatiji pod nadimkom  Rok, proslavio se ulogama u akcionim filmovima. Godine 1999. debitovao je na televiziji tumačeći svoga oca u humorističnoj seriji "Lude sedamdesete". Prvu filmsku glavnu ulogu ostvario je 2002. godine u filmu "Kralj škorpiona", za šta je zaradio 5,5 miliona dolara. Rvačku karijeru započeo je 1995. godine u Njorld Njrestling Entertaimentu da bi dvije godine kasnije postao osvajač WWE i jedan od najpopularnijih rvača u istoriji WWEE. Među prvih pet na listi časopisa "Forbs" su i Tom Kruz sa zarađena 53 miliona dolara i Džoni Dep sa 48 miliona dolara.

Najbolje plaćeni glumci zaradili su više od najplaćenijih glumica.

Na prvom mjestu liste najbolje plaćenih glumica koju je "Forbs" objavio ranije ove sedmice je Dženifer Lorens sa zaradom od 46 miliona dolara, a slijede Melisa Makartni sa 33 miliona dolara i Skarlet Johanson sa zarađenih 25 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana