Dobro jutro, Kolumbo: Vog je ovim tekstom razbjesnio javnost

Tanjug
Dobro jutro, Kolumbo: Vog je ovim tekstom razbjesnio javnost

Dženifer Lopez, Bijonse, Niki Minaž, Igi Azalea i Kim Kardašijan imaju jednu zajedničku tačku: krupnu i čvrstu zadnjicu, dio tijela koji je modna biblija "Vog" izgleda tek sada otkrila.

Članak pod naslovom "Ušli smo u eru velike zadnjice", koji je nedavno objavio čuveni magazin, izazvao je lavinu nezadovoljnih komentara na društvenim mrežama.

"Godinama je bilo potpuno suprotno: niko nije želio da ima veliku guzu. To je bilo nešto što se svako trudio da smanji beskrajnim vježbanjem. Čak i u svijetu mode, taj smijeli kreativni prostor u kojem ništa nije zabranjeno, za zadnjicu nije bilo mjesta", navodi autorka teksta Patriša Garsija, ističući da je Lopezova najzaslužnija što je baš taj dio ženske anatomije posljednjih godina izbio u prvi plan.

"Da li je treba pohvaliti ili kritikovati zbog toga?", pita se Garsija i dodaje da danas nije bitno imati veliku pozadinu da biste bili u trendu - "Dovoljno je znati skrenuti pažnju na nju"

Članak je gotovo odmah ustalasao internet, gdje većina iritiranih korisnika podsjeća da velika zadnica nema ama baš nikakve veze sa modom.

"Vog je kao Kolumbo koji 'otkriva' kontinent na kojem žive ljudi", ističe se u jednom od komentara.

"Vog i njena grupa urednika kao da prvi put otkrivaju da je velika zadnjica nešto lijepo", piše ženski vebsajt "Džezabel", posmijavajući se magazinu čije stranice tradicionalno ispunjavaju ispijena ženska tijela.

"Hafington post" se, takođe, nervira: "To što ih nikada niste videli na modnim pistama, ne znači da velike zadnjice niko prije toga nije volio".

Komentar "Voga" ne vodi računa o istoriji afroameričke i latinoameričke kulture, prirodnim ženskim oblinama, napominju kritičari.

"Članak je zlonamjeran i bez poštovanja prema raznolikosti", stoji u jednom od ljutitih komentara.

Drugi, pak, ističu da "Vog" kasni barem dvadeset godina posebno kada tvrdi da su pojedini trendovi prihvatljivi samo ukoliko postanu popularni i među bijelom zajednicom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana