Добро јутро, Колумбо: Вог је овим текстом разбјеснио јавност

Танјуг
Добро јутро, Колумбо: Вог је овим текстом разбјеснио јавност

Џенифер Лопез, Бијонсе, Ники Минаж, Иги Азалеа и Ким Кардашијан имају једну заједничку тачку: крупну и чврсту задњицу, дио тијела који је модна библија "Вог" изгледа тек сада открила.

Чланак под насловом "Ушли смо у еру велике задњице", који је недавно објавио чувени магазин, изазвао је лавину незадовољних коментара на друштвеним мрежама.

"Годинама је било потпуно супротно: нико није желио да има велику гузу. То је било нешто што се свако трудио да смањи бескрајним вјежбањем. Чак и у свијету моде, тај смијели креативни простор у којем ништа није забрањено, за задњицу није било мјеста", наводи ауторка текста Патриша Гарсија, истичући да је Лопезова најзаслужнија што је баш тај дио женске анатомије посљедњих година избио у први план.

"Да ли је треба похвалити или критиковати због тога?", пита се Гарсија и додаје да данас није битно имати велику позадину да бисте били у тренду - "Довољно је знати скренути пажњу на њу"

Чланак је готово одмах усталасао интернет, гдје већина иритираних корисника подсјећа да велика задница нема ама баш никакве везе са модом.

"Вог је као Колумбо који 'открива' континент на којем живе људи", истиче се у једном од коментара.

"Вог и њена група уредника као да први пут откривају да је велика задњица нешто лијепо", пише женски вебсајт "Џезабел", посмијавајући се магазину чије странице традиционално испуњавају испијена женска тијела.

"Хафингтон пост" се, такође, нервира: "То што их никада нисте видели на модним пистама, не значи да велике задњице нико прије тога није волио".

Коментар "Вога" не води рачуна о историји афроамеричке и латиноамеричке културе, природним женским облинама, напомињу критичари.

"Чланак је злонамјеран и без поштовања према разноликости", стоји у једном од љутитих коментара.

Други, пак, истичу да "Вог" касни барем двадесет година посебно када тврди да су поједини трендови прихватљиви само уколико постану популарни и међу бијелом заједницом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана