Ђоковићи подигли прашину - мало српско село монденско царство

Агенција
Ђоковићи подигли прашину - мало српско село монденско царство

Откако је породица Новака Ђоковића почела да гради имање на обали Павловачког језера, за најмањим селом румске општине подиже се највише прашине.

Што од багера и камиона који туда "тутње", што од знатижеље Сремаца, пишу Вечерње новости.


Одбројавање је почело, па би до почетка љета Павловци, удаљени од Београда 70 километара, требало да постану стална или повремена адреса прослављеног тенисера и његове породице.

Селу од 160 кућа и 400 становника већ је почео да се приписује статус малог монденског царства, а прича се и да је цијена земље преко ноћи драстично скочила. Наводно су чак и пастири затражили већу плату, јер више не чувају стоку на обичним ливадама!

"Истина је да је порасла вредност земљишта око самог језера, док је све друго остало исто. Многи се жале да би Павловчани сада да профитирају, да су неоправдано подигли цену квадрата, али овде се обичне куће са окућницом одавно продају за 12.000 евра, што је много више него у, на пример, Банату”, каже предсједница Месне канцеларије Гордана Зец.

Бизнисмен Андрија Драшковић већ неколико година ужива у својој вили на обали језера. Ако се може вјеровати појединим чаршијским причама, Вања Грбић је такође овдје пронашао мир, мада већина мјештана мисли да дрвена кућа која се доводи у везу са одбојкашем заправо није његова. Из кулоарских кругова кажу да га у Павловце само повремено доводи пасионирана страст према пецању. А сремско вјештачко језеро од 70 хектара површине је веома богато рибом, па је одувијек било мека за риболовце.

Селом се већ пронијела прича да ће у оквиру 4.200 квадратних метара, на колико се простире имање Ђоковића, осим пространих соба са купатилима од 30 квадрата и 100 квадрата централне трпезарије са камином у којој ће славити славу, бити и посебан апартман са погледом на језеро. У њему ће наводно гостовати искључиво тенисер Рафаел Надал. Тениски терен, базен и стаклена башта употпуниће амбијент већ оплемењен младим платанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана