Depardje: Volim Putina, često idem u Sovjetski Savez

Agencije
Depardje: Volim Putina, često idem u Sovjetski Savez

Popularni francuski glumac Žerar Depardije, koji u Kanu predstavlja svoj najnoviji film “Valley of Love” (Dolina ljubavi), u kom igra sa svojom ne manje slavnom zemljakinjom Izabel Iper, trudio se da ne izazove kontroverzu odgovarajući na pitanja novinara o Ukrajini i Rusiji, ali nije mogao da odoli, a da ne pohvali svog dobrog prijatelja, ruskog predsjednika Vladimira Putina.

“Ja svakog volim i smatram da je sukob strašna stvar”, kazao je glumac na konferenciji za štampu nakon projekcije film. “Poznajem Vladimira Putina, koga jako volim. Često odlazim u Sovjetski Savez, ovaj u Rusiju”, dodao je on izazivajući salve smijeha među prisutnima.

Kako prenosi AFP, 66-godišnji glumac je insistirao da “niko ne razumije situaciju u Ukrajini”, gdje zapadne sile optužuju ruskog predsjednika da je ilegalno pripojio Krim i da nastavlja da naoružava proruske separatiste.

“Kao i svi, šokiran sam situacijom”, naveo je on, dodavši da “voli ukrajinski narod” ali da sukobi “nisu njegovo polje djelovanja”. “Isto važi i za Rusiju, u kojoj postoje mnoge narodnosti... Ne pretendujem da znam ili da budem glasnogovornik bilo čega. Mrzim rat, mrzim sukobe jer ljudi umiru”, rekao je Depadije, napomenuvši, međutim, da je kojim slučajem Amerika anektirala Krim to bi bilo nešto sasvim drugo.

“Razmislite o tome”, kazao je on. Depadije se sprijateljio sa ruskim predsjednikomi prihvatio rusko državljanstvo nakon što se pobunio protiv odluke francuskih vlasti da uvedu ekstra porez za najbogatije.

Legendarni glumac, koji je godinama oduševljavao, ali i skandalizovao svoje zemljake, rekao je da je srećan što i dalje može da snima u Francuskoj. “Postao sam glumac jer to volim, to me čini srećnim, a pritom mogu da zaradim mnogo novca. To možda zvuči vulgarno, ali stvari tako stoje”, kazao je Depardje koji je poznat po tome da nema dlake na jeziku. Kanski festival se završava u nedjelju svečanom dodjelom Zlatne palme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana