Čudesna priča o Beograđanki sa Vračara koja je postala kraljica Holivuda

Agencije
Čudesna priča o Beograđanki sa Vračara koja je postala kraljica Holivuda

Dušica Radosavljević, u SAD poznatija kao Denis Hejl, kraljica je društvene scene i žena bez koje nijedan važan događaj u Holivudu ne može da prođe.

Kao mlada dejvojka pobjegla je u Italiju iz tadašnje Jugoslavije, tačnije Beograda u kojem je živjela u siromaštvu. Bila je izbjeglica bez dokumenata, a živjela je u izbjegličkom kampu.


Ubrzo je počela da radi kao manekenka za manje modne kuće i tada je upoznala svog prvog supruga, bogatog Italijana Đuzepea Đagantea.

"Prije udaje nisam znala da je toliko bogat. Tada sam imala 16 godina, pet haljina, dvije torbe i tri para cipela. Bilo mi je teško, ali sam osjećala da me čeka nešto divno", rekla je prije 15 godina u intervjuu za srpski "Glas javnosti".

S prvim suprugom proputovala je cio svijet. Ipak, nakon razvoda otišla je u SAD, gdje je upoznala Vićentea Minelija, oca poznate Lajze Mineli. Udajom za njega postala je maćeha holivudskoj divi kojoj je i danas velika podrška.

Stupivši u ovaj brak zakoračila je u svijet poznatih u Holivudu i otvorila su joj se mnoga vrata.

Dok je bila u braku sa Vićenteom, upoznala je Prentisa Koba Hejla, jednog od najbogatijih Amerikanaca čija je postala ljubavnica. Ubrzo je ostavila Minelija i preselila se u San Francisko. I dan-danas tvrdi da je on bio najveća ljubav njenog života.

Kobeova tadašnja supruga znala je za njegovu aferu s Dušicom, te je 1969. godine shvativši da ne može da spase brak počinila samoubistvo.

Dušica, odnosno Denis, tada je dobila titulu "kraljice San Franciska" jer je organizovala najpopularnije zabave u tom gradu, a družila se i sa Regnovima.

Zanimljivo je da je nakon Titove smrti na njegovu sahranu došla kao član američke delegacije.

Danas je i dalje jedna od najuglednijih članica holivudske elite i vrijeme provodi s brojnim zvijezdama, a bavi se i humanitarnim radom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana