CNN у Београду због Новака и Јелене

Агенције
CNN у Београду због Новака и Јелене

Екипа америчке телевизије CNN борави у Београду, гдје је снимила интервјуе са најбољим тенисером свијета Новаком Ђоковићем и његовом супругом Јеленом.

У интервјуу за емисију "Open Court", која ће бити емитована 18. фебруара, Новак и Јелена су причали о раду своје фондације.

Српски тенисер и његова супруга су у интервјуу открили зашто су покренули хуманитарну фондацију и зашто су се концентрисали баш на помоћ деци.

"Наша жеља је да у Србији више не буде деце која не похађају предшколске установе јер је рани развој, односно период до шесте године живота, кључан за њихов даљи успех у животу. Бројке у Србији нису охрабрујуће, готово половина деце не иде у вртиће, али се ми трудимо да подигнемо свест о овом проблему и заједно са људима добре воље створимо и унапредимо услове за њихов рани развој и образовање", рекао је Ђоковић.

Између осталог, у емисији ће бити приказана посјета вртићу "Весељко" у Обреновцу, који је потпуно уништен у поплавама које су погодиле Србију у мају 2014. године. Тај вртић је обновљен захваљујући донације Фондације Новак Ђоковић и поново је отворен у фебруару прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана