Британски принц Џорџ слави први рођендан

Агенције
Британски принц Џорџ слави први рођендан

Британски принц Џорџ, трећи у реду за британски престо, данас слави први рођендан.

Принц Вилијам и супруга Кејт Мидлтон за сина припремају прославу у палати Кенсингтон. Рођенданску торту слављенику припремиће мама, а прослави ће присуствовати породица и пријатељи.

Рођендан ће Џорџу честитати и прабаба, краљица Елизабета Друга, али не и деда, принц Чарлс, који је са супругом Камилом у Шкотској.

За медије су поводом рођендана објављене три нове званичне фотографије принца, урађене током посјете Природњачком музеју у Лондону почетком јула.

На једној од фотографија, која је објављена у недјељу, види се да је принц Џорџ научио да хода, а на преосталим позира с родитељима.

"Принц Џорџ је био живахан, сигуран у себе и пун поуздања. То је један веома одлучан мали дјечак", изјавио је фотограф Џон Стилвел који је направио снимак.

Према данас објављеној анкети Вјузбанка, 50 одсто Британаца сматра да је рођење Џорџа допринело бољој слици краљевске породице у јавности.

Џорџ је уочи првог рођендана добио и свог првог званичног двојника, рођеног четири дана прије њега.

Он се зове Фреди Минис и живи на подручју Есекса. Фреди је побједио на конкурсу двојника британског принца. На конкурсу је било неколико стотина беба.

Џорџ Александар Луис рођен је 22. јула 2013. у 16:24х, у болници Сент Мери у Лондону. Први пут се пред новинарима појавио 27 сати по рођењу, испред породилишта, затим три мјесеца касније на крштењу.

У априлу су објављене фотографије принца из Аустралије и са Новог Зеланда, током његове прве званичне посјете иностранству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана