Bio je plejboj i u vezi sa tri ljepotice Jugoslavije: Jedna smrt je šokirala celu državu

index.hr
Bio je plejboj i u vezi sa tri ljepotice Jugoslavije: Jedna smrt je šokirala celu državu

Uspješni reditelj i izdanak ugledne porodicei Vuk Vučo nosio je titulu prvog jugoslovenskog plejboja. Ono čime je mogao da se pohvali bila je činjenica da je zaveo tri najljepše Jugoslovenke - Oliveru Katarinu, Nikicu Marinović i Milju Vujanović.

Nikica Marinović, rođena 1947. godine, bila je prva mis SFR Jugoslavije koja je nastupila na izboru za mis svijeta 1966. godine u Londonu, gdje je proglašena najljepšom Evropljankom i prvom pratiljom mis svijeta. Deset godina stariji Vučo bio je njen prvi suprug, a svadba je održana u Nikičinoj rodnoj kući u Mokošici. S Vukom je Nikica dobila sina Đorđa, arhitektu koji danas živi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pred kraj života teško je oboljela, povukla se iz javnosti u potpunosti i živjela veoma povučeno. U rodnom Dubrovniku je posljednji put bila 2005. godine, potpuno diskretno, a presudila je sama sebi smrtonosnom dozom tableta 11. novembra 2008. godine.

Oktobar 1972: Prilikom nedavnog boravka u Beogradu, za jednim od stolova restorana "Šumatovac", omiljenog sastajališta beogradskog "krem društva", Vuk Vučo, koga već godinama bije glas da je prvi srpski plejboj, pričao je jednom svom prijatelju, u prisustvu potpisnika ovih redova, svoje zgode i nezgode sa svojim dosadašnjim suprugama, odnosno djevojkama, piše index.hr.

Olivera je jedina znala što je htjela u životu

Već u početku njihovog razgovora koji se odnosio na Oliveru Vučo, njegovu prvu suprugu, Vuk je rekao:

"Moje venčanje s Oliverom bilo je blic-venčanje. Posle jedne provedene noći stali smo pred matičara. Ali posle svega nekoliko dana, na obostranu nesreću, zaključio sam da je moj brak s njom od prvog dana bio osuđen na propast. Odmah sam uočio da je ona sušta suprotnost žene kakvu sam ja želeo".

"Sve vreme našeg braka, koji je formalno trajao samo nekoliko meseci, mi smo se neprestano samo svađali i tukli... Ipak, ono što me je kod Olivere najviše oduševljavalo to je da je ona jedina žena koju sam dosad upoznao a koja zna što hoće od života. Zbog toga mi je veoma drago što je uspela...

Posle mog raskida s Oliverom - nastavlja da priča Vuk svom prijatelju - dugo se nisam vezivao za neku devojku. Većina, koje su mi pravile društvo (a među njima je bila i Zorica Gajdaš), sve dok nisam upoznao Nikicu Marinović, bile su mi više predmet razonode nego devojke s kojima sam se zabavljao. U stvari, samo smo se viđali, i to uglavnom u mom stanu, i to onda kad nisam znao što da radim od dosade.

Na pitanje njegovog prijatelja kako je uspio da osvoji Nikicu Marinović (mis Jugoslavije 1966.), Vuk je rekao:

"S njom je išlo najteže. Već posle našeg prvog susreta nije htela ni da čuje za mene. To me nije obeshrabrilo. Dalo mi je povoda da krenem u još žešći napad. Gotovo godinu dana ja sam joj se, posle tog našeg susreta, neprestano udvarao, i to uglavnom preko pisama. Već posle drugog susreta u Dubrovniku, dočekali smo zajedno Novu godinu u najpoznatijem dubrovačkom hotelu "Ekscelsior", a nešto kasnije se i venčali".

"U prvi mah sam mislio da sam našao ženu s kojom ću provesti čitav svoj život. Već posle nekoliko meseci našeg braka uvideo sam da sam opet pogrešio. U to su me je uverila njena diskusija s našim prijateljima koje su se uglavnom odnosile na književnost i slikarstvo... U svim tim diskusijama Nikica je vodila glavnu reč. Međutim, vremenom sam uvideo da ona nije pročitala nijednu knjigu već je samo znala naslove."

Tokom braka sa Nikicom tajno se sastajao s Miljom Vujanović.

"Do tog našeg poznanstva, koje se kasnije pretvorilo u iskrenu ljubav, došlo je posle jednog filmskog festivala na kome smo se prvi put sreli. Pošto je to bila iskrena ljubav Milja i ja odlučili smo i da se venčamo. Ali moj iznenadni odlazak za Pariz sve je to srušio. Milja i ja smo se prijateljski rastali kao da ništa među nama nije bilo."

Vuk sada živi u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana