Био је плејбој и у вези са три љепотице Југославије: Једна смрт је шокирала целу државу

index.hr
Био је плејбој и у вези са три љепотице Југославије: Једна смрт је шокирала целу државу

Успјешни редитељ и изданак угледне породицеи Вук Вучо носио је титулу првог југословенског плејбоја. Оно чиме је могао да се похвали била је чињеница да је завео три најљепше Југословенке - Оливеру Катарину, Никицу Мариновић и Миљу Вујановић.

Никица Мариновић, рођена 1947. године, била је прва мис СФР Југославије која је наступила на избору за мис свијета 1966. године у Лондону, гдје је проглашена најљепшом Европљанком и првом пратиљом мис свијета. Десет година старији Вучо био је њен први супруг, а свадба је одржана у Никичиној родној кући у Мокошици. С Вуком је Никица добила сина Ђорђа, архитекту који данас живи у Сједињеним Америчким Државама.

Пред крај живота тешко је обољела, повукла се из јавности у потпуности и живјела веома повучено. У родном Дубровнику је посљедњи пут била 2005. године, потпуно дискретно, а пресудила је сама себи смртоносном дозом таблета 11. новембра 2008. године.

Октобар 1972: Приликом недавног боравка у Београду, за једним од столова ресторана "Шуматовац", омиљеног састајалишта београдског "крем друштва", Вук Вучо, кога већ годинама бије глас да је први српски плејбој, причао је једном свом пријатељу, у присуству потписника ових редова, своје згоде и незгоде са својим досадашњим супругама, односно дјевојкама, пише index.hr.

Оливера је једина знала што је хтjела у животу

Већ у почетку њиховог разговора који се односио на Оливеру Вучо, његову прву супругу, Вук је рекао:

"Моје венчање с Оливером било је блиц-венчање. После једне проведене ноћи стали смо пред матичара. Али после свега неколико дана, на обострану несрећу, закључио сам да је мој брак с њом од првог дана био осуђен на пропаст. Одмах сам уочио да је она сушта супротност жене какву сам ја желео".

"Све време нашег брака, који је формално трајао само неколико месеци, ми смо се непрестано само свађали и тукли... Ипак, оно што ме је код Оливере највише одушевљавало то је да је она једина жена коју сам досад упознао а која зна што хоће од живота. Због тога ми је веома драго што је успела...

После мог раскида с Оливером - наставља да прича Вук свом пријатељу - дуго се нисам везивао за неку девојку. Већина, које су ми правиле друштво (а међу њима је била и Зорица Гајдаш), све док нисам упознао Никицу Мариновић, биле су ми више предмет разоноде него девојке с којима сам се забављао. У ствари, само смо се виђали, и то углавном у мом стану, и то онда кад нисам знао што да радим од досаде.

На питање његовог пријатеља како је успио да освоји Никицу Мариновић (мис Југославије 1966.), Вук је рекао:

"С њом је ишло најтеже. Већ после нашег првог сусрета није хтела ни да чује за мене. То ме није обесхрабрило. Дало ми је повода да кренем у још жешћи напад. Готово годину дана ја сам јој се, после тог нашег сусрета, непрестано удварао, и то углавном преко писама. Већ после другог сусрета у Дубровнику, дочекали смо заједно Нову годину у најпознатијем дубровачком хотелу "Ексцелсиор", а нешто касније се и венчали".

"У први мах сам мислио да сам нашао жену с којом ћу провести читав свој живот. Већ после неколико месеци нашег брака увидео сам да сам опет погрешио. У то су ме је уверила њена дискусија с нашим пријатељима које су се углавном односиле на књижевност и сликарство... У свим тим дискусијама Никица је водила главну реч. Међутим, временом сам увидео да она није прочитала ниједну књигу већ је само знала наслове."

Током брака са Никицом тајно се састајао с Миљом Вујановић.

"До тог нашег познанства, које се касније претворило у искрену љубав, дошло је после једног филмског фестивала на коме смо се први пут срели. Пошто је то била искрена љубав Миља и ја одлучили смо и да се венчамо. Али мој изненадни одлазак за Париз све је то срушио. Миља и ја смо се пријатељски растали као да ништа међу нама није било."

Вук сада живи у Паризу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана