Бијонсе предводи Гремије са девет номинација

Агенције
Бијонсе предводи Гремије са девет номинација

Америчка поп звијезда Бијонсе предводи у номинацијама за "Греми" награде за 2017. годину, са девет номинација укључујући за албум и пјесму године.

Пјевачица, која већ има освојених 20 "Греми" награда, такође је прва умјетница која је у истој години номинована у поп, рок и РнБ категоријама. Иза Бијонсе су Дрејк, Ријана и Кање Вест, са по осам номинација. Као Бијонсе, британска пјевачица Адел такође номинована за албум, плочу и пјесму године.

За албум године Бијонсини и Аделини албуми "Lemonade" и "25" такмичиће се са Дрејковим хитом "Views", албумом Џастина Бибера "Purpose" и изненађењем у номинацијама, трећим албумом кантри пјевача Стерила Симпсона "А Sailor's Guide to Earth".

Бијонсиних девет номинација укључују најбољу рок изведбу ("Don't Hurt Yourself" са Џеком Вајтом), поп соло наступ ("Hold Up"), реп наступ ("Freedom" са Кендрик Ламаром) и урбани савремени албум ("Lemonade"). Са 62 номинације до сада Бијонсе је женски извођач са највише номинација у историји "Гремија".

Адел која има пет номинација, номинована је и за најбољи поп вокални албум ("25"), и поп соло наступ ("Hello").

Греми награде биће уручене у Лос Анђелесу 12. фебруара 2017.

Дејвид Боуви

Дејвид Боуви који је умро од рака у јануару ове године, добио је четири номинације за свој посљедњи албум "Blackstar", укључујући за најбољи рок наступ, рок пјесму, албум алтернативне музике и најбољи технички изведен албум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана