Без кривичних пријава због смрти Принса

Агенција
Без кривичних пријава због смрти Принса

Америчко правосуђе саопштило је да неће покренути кривични поступак послије истраге о околностима смрти музичара Принса, пошто није утврђено како је познати умјетник набавио јак аналгетик, који је узроковао његову смрт.

Музичар, који је преминуо 21. априла 2016. године, жртва је прекомјерне дозе фентанила, веома јаког аналгетика који је грешком узео мислећи да је други слабији лијек против болова, навело је правосуђе.

- Без идентификовања потенцијалног осумњиченог, америчко правосуђе не може да покрене кривични поступак послије смрти Принса - изјавио је тужилац Марк Мек у Минеаполису, родном мјесту музичара гдје је и преминуо.

Принс или "дијете из Минеаполиса" био је један од највећих музичара осамдесетих и деведесетих година с хитовима као што су "Крим" или "Кис" у којима је мијешао гитарске рифове с поетским стиховима у ритму фанка. Многи сматрају да је његов највећи хит "Purple Rain".

Аутор је више стотина пјесама и добитник шест музичких награда "Греми" и једног "Златног глобуса", као и престижног "Оскара" за оригиналну пјесму "Purple Rain" из истоименог филма из 1985. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана