Бен Афлек крије своје робовласничко порекло

Танјуг
Бен Афлек крије своје робовласничко порекло

Холивудска звијезда Бен Афлек, познат и као велики либерал и хуманитарац, затражио је од твораца једног документарног програма да прикрију откриће да је један његов предак био и власник робова, наводи се у мејлу који је “процурио” у јавност послије хакерског напада на Сони 2014.

Мејл, који је прошле седмице објавио Викиликс, дио је већег пакета непријатних имејлова, филмских сценарија и других дијелова интерне комуникације који су пуштени у јавност послије хакерског напада на Сони.

У једној имејл преписци, извршни директор Сонија Мајкл Лунтон и његов пријатељ, професор са Харварда Хенри Луис Гејтс разматрали су Афлеков захтјев да се његов предак-робовласник не укључи у емисију “Finding Your Roots” (Проналажење ваших коријена) коју је продуцирао јавни сервис PBS.

“Ово је моја дилема”, написао је Гејтс. “Повjерљиво, први пут један од наших гостију је затражио од нас да исjечемо нешто о једном његовом претку - чињеницу да је имао робове. Е сад, четворо или петоро наших гостију током ове сезоне потичу од робовласника, укјучујући Кена Бернса. Никада нико није покушао да цензуриште или избаци нешто што смо пронашли. Он је мегазвијезда. Шта да радимо?”

Линтон у свом мејлу Гејтсу, који је презентер серије, савјетује да изоставе ту информацију.

“Ја бих је изоставио ако нико не зна. Али ако се сазна да монтираш материјал, биће чупаво. Опет, ја бих је изоставио”, написао је он.

Гејтс наставља са причом како страхује да би цензура “компромитовала њихов интегритет”.

У емисији, коначно, није приказано робовласничко поријекло Афлека и емисија се фокусирала на његове друге претке укључујући и рођака који је био љубитељ окултног.

Гејтс и “његови продиценти донијели су независну процјену да изаберу најзанимљивију причу”, навео је PBS у саопштењу.

Презентер CNN Андерсон Купер такође је био гост ове емисије. Један од његових предака био је велики робовласник, а на смрт га је баштенским цријевом претукао један од његових робова који је потом без суђења објешен.

Афлек, који тренутно ради на филму “Batman V Superman: Dawn of Justice”, познат је као велики хуманитарац и либерал и поретачка снага Иницијативе за источни Конго.

Хакерски скандал у Сонију већ је довео до објављивања бројних, непријатних имејлова, укључујући и онај гдjе продуцент Анђелину Џоли описује као “минимално талентовано размажено дериште” и други пун расних увреда на рачун предсjедника САД Барака Обаме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана