Aida Karahmehmedović najljepša djevojka u BiH

Aleksandra Glišić
Aida Karahmehmedović najljepša djevojka u BiH

Aida Karahmehmedović nova je mis BiH, titula prve pratilje pripala je Darji Hajdukov, dok je druga pratilja Ivona Vučković.

Djevojka sa krunom najljepše Aida Karahmehmedović, koja živi u Švedskoj, a porijeklom je iz Trebinja, kaže da su pripreme bile naporne, ali i da je to prelijepo iskustvo. Svečana ceremonija izbora najljepših djevojaka održana je u nedjelju uveče u Sarajevu. 

- Naučile smo da poziramo, hodamo modnom pistom i mnogo toga. Još ne znam koji je moj put, da li je to manekenstvo ili nešto drugo, sve mi je nestvarno, ali za sada imam samo jednu želju, a to je da predstavim našu zemlju u Kini na što bolji način - rekla je Aida.

Ivona Vučković iz Bileće, koja nosi titulu mis Republike Srpske 2017, zablistala je i na ovoj smotri ljepote, a potvrda je stigla u vidu lente za drugu pratilju.

- Presrećna sam što sam bila dio jedne takve manifestacije. Upoznala sam 24 predivne djevojke. Zadovoljna sam svojim uspjehom. Ovo je za mene treća lenta, prva je bila mis Hercegovine, a druga mis Republike Srpske - kaže Ivona.

Mis fotogeničnosti je Daliborka Popović, mis televotinga Emina Dedić, mis interneta Žanin Pavlović, mis ženstvenosti Irma Masleša i mis Abc Fashion TV Vanesa Žižo.

Novoj mis BiH Aidi Karamehmedović krunu je zvanično predala prošlogodišnja pobjednica Halida Krajišnik. Karamehmedovićeva će predstavljati BiH na izboru za mis svijeta koji će biti održan 18. novembra u Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana