Vidovnjaci i astrolozi za 2014. godinu: Jačanje ekstremizma, novi rat i prirodne katastrofe

Marina Čigoja
Vidovnjaci i astrolozi za 2014. godinu: Jačanje ekstremizma, novi rat i prirodne katastrofe

Kraj svake godine za sobom povlači i pitanje planova i očekivanja u idućoj. A da bi donijeli što bolje odluke, mnogi u pomoć zovu vidovnjake i astrologe. Predviđanja i proročanstva, iako se najčešće ne obistine, oduvijek su budila pažnju ljudi.

Tu su naravno i neki vidovnjaci koji su svojim predskazanjima šokirali svijet baš zbog toga što su se ona obistinila.

Brojne nepredviđene okolnosti, nova kriza, treći svjetski rat, atentati, samo su neka od predviđanja vidovnjaka i astrologa koja nas očekuju u idućoj godini.

Treći svjetski rat i atentati

Poznati ruski astrolozi i parapsiholozi kažu da je fenomen zvani svjetska finansijska kriza tek predznak predstojeće krize, te da će nas prava tek zateći u budućnosti.

Poznati astrolog Pavel Globa tvrdi da će u martu 2014, tokom Zimskih olimpijskih igara u Sočiju ili možda nekoliko dana nakon što se one završe započeti treći svjetski rat. Globa nije kazao u kojoj će zemlji rat početi.

Numerolozi ističu da će globalno gledano, 2014. godina biti godina važnih odluka za mnoge zemlje. Ekstremne grupe i organizacije mogu pokušati da dokažu svoju superiornost. Oni će koristiti nasilje i društveni aktivizam i širiti svoju perspektivu i mišljenja. Velike ekonomske promjene mogu dovesti do velikih političkih promjena.

Opasne klimatske promjene takođe će natjerati ljude da razmisle o takozvanom napretku, pitanju zagađenja životne sredine. Ova percepcija će pomoći svijetu da izgradi sveobuhvatan pogled na buduću klimu i veću posvećenost zemlji od zagađenja. Naučni i tehnološki napredak može donijeti velike transformacije.

Astrolog Nikola Stojanović kaže da za Srbiju nastupa novo doba, da će vlast ostati stabilna, Beograd opet postati medijski centar, a sjajna godina, prema njegovim riječima, očekuje i poljoprivrednike.

Kada je Evropa u pitanju, Stojanović kaže da će biti krupnih dešavanja, a prije svega ističe da je povećana opasnost na lidere nekih zemalja. U najvećoj opasnosti, kako tvrdi, je njemački kancelar Angela Merkel, koja bi mogla da strada u saobraćajnoj nesreći.

- A onda bi usledilo, a uslediće i ako se kojim slučajem ne desi atentat na Merkelovu, vraćanje desnice u Evropu i jačanje prikrivenog nacizma. Upravo taj prikriveni neonacizam stoji iza projekata zapadnih zemalja da udalje "nepoželjne", poput Turaka, muslimana, Arapa - kaže Stojanović i dodaje da Evropa više neće biti tako jedinstvena, te da će mnogi razmišljati o izlasku iz EU.

S obzirom na to da su Amerikanci bili poraženi u svojim planovima sa Sirijom, gledaće da se za to osvete Rusiji, što bi mogli da učine preko Ukrajine.

Prema njegovim riječima, moguće su i nove havarije nuklearnih elektrana svuda po svijetu, a najgore bi moglo biti u Japanu, gdje su mogući i razarajući zemljotresi.

U Aziji će se, dodaje, iduće godine aktivirati stara neprijateljstva između Sjeverne i Južne Koreje, Indije i Pakistana, Kine i Japana.

- Diplomatija više ne pomaže, više niko ne radi u rukavicama, ambasadori se povlače, nastupa vreme sile - kaže Stojanović.

Pored skoro sigurnog atentata na Angelu Merkel, mogao bi da strada i Barak Obama, kojem najviše prijeti opasnost od bombe.

- Što se Amerike tiče, biće ovo godina za pamćenje. Ako predsednik zaista bude ubijen, to povlači gomilu drugih događaja, jer će se krivac "naći" tamo gde to strateški odgovara SAD. Njima se tokom 2014. ne piše dobro, osetiće nekoliko razarajućih uragana, mogući su i zemljotresi, ali i krah berze, koji će, ukoliko do njega dođe, dovesti do finansijskih problema u mnogim zemljama sveta - rekao je Stojanović.

Baba Vanga

Miješanje rasa, kolonizacija Marsa, suše, glad, erupcije vulkana, ratovi i vladavina islama, napad vanzemaljaca, samo su neke od vizija slijepe bugarske proročice Vangelije Gušterove, poznatije kao baba Vanga.

Svjetsku slavu baba Vanga je stekla zahvaljujući ispunjenim proročanstvima o svjetskim katastrofama. Iako je za novembar 2010. godine predvidjela početak trećeg svjetskog rata, koji se, očigledno nije dogodio, mnogi su zabrinuti zbog njenih predviđanja budućnosti.

Ova starica svojevremeno je predvidjela početak Drugog svjetskog rata, potonuće ruske nuklearne podmornice "Kursk", a riječima "Strava, strava! Američki blizanci pašće nakon što ih napadnu čelične ptice, vukovi će zavijati u grmlju, nevina krv biće prolivena", vidovnjakinja je predvidjela napad na Svjetski trgovački centar 11. septembra 2001.

Vanga je predvidjela i raspad SSSR-a, te smrt princeze Dajane, a priča se i da ju je za vrijeme Drugog svjetskog rata posjetio Hitler koji je iz njene kuće izašao uzrujan, jer mu je prorekla neslavan kraj. Prorekla je i da će ljudi, tek za oko 200 godina, uspostaviti vezu s vanzemaljcima iako mnogi od njih već godinama žive na Zemlji.

Za 2014. baba Vanga je prorekla da će većina ljudi patiti od čireva, raka kože i drugih kožnih bolesti kao posljedice hemijskog rata.

Vanga je u 2014. "vidjela" tri događaja. Prvi je velika poplava s proljeća kada će "ploviti rijeka leševa", kako je slikovito opisala.

Drugo "viđenje" odnosi se na Bugarsku koju će u bolji život poslije maja povesti visok čovjek koji dolazi iz inostranstva. I na kraju, kao treće, Baba Vanga je vidjela dolazak nove pošasti i to u obliku bolesti gore od side koja će pogađati prvenstveno muškarce. Vanga je ostala neprecizna ne rekavši da li se to odnosi samo na Bugarsku ili čitav svijet.

Proročanstva koja su se obistinila

Vjerovali u vidovnjake ili ne, činjenica je da su neki istorijski događaji ipak pogođeni.

Tako je vidovnjak Džefri Palmer predvidio erupciju vulkana u Indijskom okeanu i cunamije na obali Sumatre i Indonezije. Palmer je takođe predvidio otkriće da je Koreja sprovodila testiranje nuklearnog oružja, ali pravu slavu je dobio nakon što je predvidio uragan Katrinu 2005, oluju koja je uzela oko 2.000 života.

Amerikanac Edgar Kejsi, negdje poznat kao Spavajući prorok, je jedan od najpoznatijih proroka dvadesetog vijeka. Predvidio je početak i kraj oba svjetska rata, kraj Velike depresije, te smrt predsjednika Frenklina Ruzvelta i Džona Kenedija.

Poznati američki pisac Mark Tven nije poznat po svojim vidovnjačkim vještinama, ali je ipak podrmao svijet nekim predviđanjima koja su se ispostavila tačnima. Prvo je predvidio svoju smrt. Rođen je 1835, kada je Halejeva kometa bila vidljiva. Rekao je: Došao sam sa tom kometom, planiram i otići sa njom. I preminuo je 1910, kada je kometa opet bila vidljiva. Takođe je predvidio smrt svog brata, kad je sanjao brata kako leži u kovčegu između dvije stolice na rasklapanje u dnevnoj sobi njihove sestre.

Kineska astrologija

Svaka godina u kineskom kalendaru se iščekuje sa dužnom pažnjom. U kineskoj astrologiji jedan znak vlada cijelom godinom, pa tako 2014. godinom će vladati Konj.

Pored zodijačkog znaka, svakom godinom vlada i jedan od pet elemenata. Tako će 2014. biti godina Drveta, pa je to u stvari godina Drvenog konja.

Globalno posmatrano, autoriteti kineske astrologije najavili su da nam od 2008. do 2014. ne slijede baš previše dobre godine. Tako bi iduća godina, uopšteno gledano, trebalo da bude posljednja u ovom lošem astrološkom periodu elemenata.

Snijeg u Egiptu

Egipatski numerolog Džoj Ajad jedina je predvidjela da će krajem ove godine u Egiptu pasti snijeg, što je bilo nezamislivo, a najavila je svojevremeno i pad dva režima - Hosnija Mubaraka i Mohameda Mursija. Ajadova, koju zovu "egipatskim prorokom", najavljuje da će 2014. godina donijeti Egiptu sreću i zadovoljstvo. SAD će, prema njenoj "najavi", imati tešku godinu i mogu da se očekuju velike prirodne kataklizme. Osim toga, tvrdi ona, u Americi će se desiti veliki raskol u društvu, koji može da postane početak kraja onih SAD na koje smo navikli.

Svojevremeno, njena prognoza za kraj 2013. godine i snijeg u Egiptu zvučala je nevjerovatno. Ali, u Kairu je prvi put poslije mnogo decenija pao snijeg.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana