Видовњаци и астролози за 2014. годину: Јачање екстремизма, нови рат и природне катастрофе

Марина Чигоја
Видовњаци и астролози за 2014. годину: Јачање екстремизма, нови рат и природне катастрофе

Крај сваке године за собом повлачи и питање планова и очекивања у идућој. А да би донијели што боље одлуке, многи у помоћ зову видовњаке и астрологе. Предвиђања и пророчанства, иако се најчешће не обистине, одувијек су будила пажњу људи.

Ту су наравно и неки видовњаци који су својим предсказањима шокирали свијет баш због тога што су се она обистинила.

Бројне непредвиђене околности, нова криза, трећи свјетски рат, атентати, само су нека од предвиђања видовњака и астролога која нас очекују у идућој години.

Трећи свјетски рат и атентати

Познати руски астролози и парапсихолози кажу да је феномен звани свјетска финансијска криза тек предзнак предстојеће кризе, те да ће нас права тек затећи у будућности.

Познати астролог Павел Глоба тврди да ће у марту 2014, током Зимских олимпијских игара у Сочију или можда неколико дана након што се оне заврше започети трећи свјетски рат. Глоба није казао у којој ће земљи рат почети.

Нумеролози истичу да ће глобално гледано, 2014. година бити година важних одлука за многе земље. Екстремне групе и организације могу покушати да докажу своју супериорност. Они ће користити насиље и друштвени активизам и ширити своју перспективу и мишљења. Велике економске промјене могу довести до великих политичких промјена.

Опасне климатске промјене такође ће натјерати људе да размисле о такозваном напретку, питању загађења животне средине. Ова перцепција ће помоћи свијету да изгради свеобухватан поглед на будућу климу и већу посвећеност земљи од загађења. Научни и технолошки напредак може донијети велике трансформације.

Астролог Никола Стојановић каже да за Србију наступа ново доба, да ће власт остати стабилна, Београд опет постати медијски центар, а сјајна година, према његовим ријечима, очекује и пољопривреднике.

Када је Европа у питању, Стојановић каже да ће бити крупних дешавања, а прије свега истиче да је повећана опасност на лидере неких земаља. У највећој опасности, како тврди, је њемачки канцелар Ангела Меркел, која би могла да страда у саобраћајној несрећи.

- А онда би уследило, а уследиће и ако се којим случајем не деси атентат на Меркелову, враћање деснице у Европу и јачање прикривеног нацизма. Управо тај прикривени неонацизам стоји иза пројеката западних земаља да удаље "непожељне", попут Турака, муслимана, Арапа - каже Стојановић и додаје да Европа више неће бити тако јединствена, те да ће многи размишљати о изласку из ЕУ.

С обзиром на то да су Американци били поражени у својим плановима са Сиријом, гледаће да се за то освете Русији, што би могли да учине преко Украјине.

Према његовим ријечима, могуће су и нове хаварије нуклеарних електрана свуда по свијету, а најгоре би могло бити у Јапану, гдје су могући и разарајући земљотреси.

У Азији ће се, додаје, идуће године активирати стара непријатељства између Сјеверне и Јужне Кореје, Индије и Пакистана, Кине и Јапана.

- Дипломатија више не помаже, више нико не ради у рукавицама, амбасадори се повлаче, наступа време силе - каже Стојановић.

Поред скоро сигурног атентата на Ангелу Меркел, могао би да страда и Барак Обама, којем највише пријети опасност од бомбе.

- Што се Америке тиче, биће ово година за памћење. Ако председник заиста буде убијен, то повлачи гомилу других догађаја, јер ће се кривац "наћи" тамо где то стратешки одговара САД. Њима се током 2014. не пише добро, осетиће неколико разарајућих урагана, могући су и земљотреси, али и крах берзе, који ће, уколико до њега дође, довести до финансијских проблема у многим земљама света - рекао је Стојановић.

Баба Ванга

Мијешање раса, колонизација Марса, суше, глад, ерупције вулкана, ратови и владавина ислама, напад ванземаљаца, само су неке од визија слијепе бугарске пророчице Вангелије Гуштерове, познатије као баба Ванга.

Свјетску славу баба Ванга је стекла захваљујући испуњеним пророчанствима о свјетским катастрофама. Иако је за новембар 2010. године предвидјела почетак трећег свјетског рата, који се, очигледно није догодио, многи су забринути због њених предвиђања будућности.

Ова старица својевремено је предвидјела почетак Другог свјетског рата, потонуће руске нуклеарне подморнице "Курск", а ријечима "Страва, страва! Амерички близанци пашће након што их нападну челичне птице, вукови ће завијати у грмљу, невина крв биће проливена", видовњакиња је предвидјела напад на Свјетски трговачки центар 11. септембра 2001.

Ванга је предвидјела и распад СССР-а, те смрт принцезе Дајане, а прича се и да ју је за вријеме Другог свјетског рата посјетио Хитлер који је из њене куће изашао узрујан, јер му је прорекла неславан крај. Прорекла је и да ће људи, тек за око 200 година, успоставити везу с ванземаљцима иако многи од њих већ годинама живе на Земљи.

За 2014. баба Ванга је прорекла да ће већина људи патити од чирева, рака коже и других кожних болести као посљедице хемијског рата.

Ванга је у 2014. "видјела" три догађаја. Први је велика поплава с прољећа када ће "пловити ријека лешева", како је сликовито описала.

Друго "виђење" односи се на Бугарску коју ће у бољи живот послије маја повести висок човјек који долази из иностранства. И на крају, као треће, Баба Ванга је видјела долазак нове пошасти и то у облику болести горе од сиде која ће погађати првенствено мушкарце. Ванга је остала непрецизна не рекавши да ли се то односи само на Бугарску или читав свијет.

Пророчанства која су се обистинила

Вјеровали у видовњаке или не, чињеница је да су неки историјски догађаји ипак погођени.

Тако је видовњак Џефри Палмер предвидио ерупцију вулкана у Индијском океану и цунамије на обали Суматре и Индонезије. Палмер је такође предвидио откриће да је Кореја спроводила тестирање нуклеарног оружја, али праву славу је добио након што је предвидио ураган Катрину 2005, олују која је узела око 2.000 живота.

Американац Едгар Кејси, негдје познат као Спавајући пророк, је један од најпознатијих пророка двадесетог вијека. Предвидио је почетак и крај оба свјетска рата, крај Велике депресије, те смрт предсједника Френклина Рузвелта и Џона Кенедија.

Познати амерички писац Марк Твен није познат по својим видовњачким вјештинама, али је ипак подрмао свијет неким предвиђањима која су се испоставила тачнима. Прво је предвидио своју смрт. Рођен је 1835, када је Халејева комета била видљива. Рекао је: Дошао сам са том кометом, планирам и отићи са њом. И преминуо је 1910, када је комета опет била видљива. Такође је предвидио смрт свог брата, кад је сањао брата како лежи у ковчегу између двије столице на расклапање у дневној соби њихове сестре.

Кинеска астрологија

Свака година у кинеском календару се ишчекује са дужном пажњом. У кинеској астрологији један знак влада цијелом годином, па тако 2014. годином ће владати Коњ.

Поред зодијачког знака, сваком годином влада и један од пет елемената. Тако ће 2014. бити година Дрвета, па је то у ствари година Дрвеног коња.

Глобално посматрано, ауторитети кинеске астрологије најавили су да нам од 2008. до 2014. не слиједе баш превише добре године. Тако би идућа година, уопштено гледано, требало да буде посљедња у овом лошем астролошком периоду елемената.

Снијег у Египту

Египатски нумеролог Џој Ајад једина је предвидјела да ће крајем ове године у Египту пасти снијег, што је било незамисливо, а најавила је својевремено и пад два режима - Хоснија Мубарака и Мохамеда Мурсија. Ајадова, коју зову "египатским пророком", најављује да ће 2014. година донијети Египту срећу и задовољство. САД ће, према њеној "најави", имати тешку годину и могу да се очекују велике природне катаклизме. Осим тога, тврди она, у Америци ће се десити велики раскол у друштву, који може да постане почетак краја оних САД на које смо навикли.

Својевремено, њена прогноза за крај 2013. године и снијег у Египту звучала је невјероватно. Али, у Каиру је први пут послије много деценија пао снијег.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана