Шкорпије краљице лажи, Ован говори оно што мисли

novosti.rs
Шкорпије краљице лажи, Ован говори оно што мисли

Сви знамо да је врло некоректно лагати или искривљавати истину.

Лаж одмах утиче на поверење које неко други има у нас, али поставља се питање: да ли је оправдано слагати у ситуацијама када је очигледно да ће истина неком другом нанијети бол?

ОВАН - Људи рођени у овом знаку су превише импулсивни и непосредни да би могли себи дозволити луксуз лагања или прикривене истине. Овнови говоре оно што мисле, а посљедице тога уочавају се тек када се све заврши. Готово увијек закључе да нису створени ни за политичаре, нити за дипломате, али зато барем увијек говоре истину. Ако се којим случајем догоди да тиме погоде неког другог, биће им жао, али неће успјети да сузбију свој нагон за спонтаним и неусиљеним понашањем, јер им тако сугерише њихова марсовска природа, пишу Новости.

Латентна егоцентричност, која је водиља овновских мисли и његових акција, креира му веома личну визију реалности, која представља његову истину. Због тога се врло лако суочава са потешкоћама, ако се усмјери на некога ко потпуно другачије од њега мисли. Тешко се прилагођава друштвеним обичајима у којима владају полуистине, јер сматра да сви морају бити искрени и спонтани, баш као што је он.

БИК - Типичан Бик је научио да прво добро сажваће идеје и мисли, баш као што то са храном чини животиња која симболично представља овај знак. Осим тога, Бикови припадају првом фиксном знаку, који исказује потешкоће у прилагођавању на различите менталитете. Радије ће се држати својих идеја које за њих представљају праву правцату водиљу, од које тешко одустају. Бикови избјегавају лажи и добро је што тако чине, јер, само би им још фалило да се увале у проблеме!

Међутим, ма колико неко био добар, може му се догодити да понекад свјесно или несвјесно буде увучен или натјеран у лаж. Знајући да им се тако нешто може догодити, Бикови на све начине настоје да избјегну ситуацију која би их довела до лажи. Истину избјегну или је прикрију само у случајевима када им је судбина у питању. Дакле, могло би се рећи да се лажима више користе у одбрамбене , него у сврхе напада. Тешко подноси туђе гафове који друге доводе у незгодне ситуације, па тако увијек настоји да ситуацију исчупа, што му углавном и успјева, захваљујући мудрости коју поседује.

БЛИЗАНЦИ - По природи ствари или по вокацији, како вам се свиђа више, Близанци су познати глумци који свој лик поштено тумаче и држе се улоге коју су себи задали. Никада не западају у неке драстичне ситуације, јер су врло еластични, способни да се прилагоде и да се склопе са околином у сваком смислу. Све зависи од ситуације у којој се налазе. Интелигенција и сензибилност које посједују, сугеришу им да се, када је то потребно, цјелисходно понашају.

Зато се и догађа да Близанци знају да слажу као нико, било у сврху одбране или напада. О томе не воде баш много рачуна и тада за њих и не важе нека опште прихваћена правила. Врло су способни као политичари, дипломате, представници и као такви могу постићи завидне успјехе, нарочито када раде за неке више циљеве. Но, за Близанце је граница између бесплатних лажи и неопходне дипломатије врло често магловита, тако да се у њих не може баш имати много повјерења.

РАК - Позната емотивна нестабилност која краси припаднике овог знака чини да Ракови врло лако упадају у велике лажи, што им живот још више компликује и ствара им утисак да је цијели свијет тако окрутан. Заслугу или кривицу за све то сноси Мјесец, владар овог воденог знака. Мјесец управља расположењем и реакцијама Ракова, које су више или мање инстинктивне. Дакле, не може се код Ракова рачунати са неком стабилношћу. Ипак, сензибилност и интуиција који красе наше Рачиће, увијек их наведу на то да изаберу најбољи пут. Ако истином неће повриједити свога ближњег, Рак ће је изрећи, као што ће се понекад послужити малим лажима да не би пореметио нечије благостање или понос. Пошто јако поштују породичне везе и уопште фамилију као појам и статус, добро ће пазити да не покваре сентименталне релације.

ЛАВ - Поштени, одани, константни. Ово су све особине које се везују уз личност Лава који ће ризиковати и да себе искомпромитује, али истину ће у сваком случају рећи. На срећу, његова широкогрудост је таквог карактера да ће се у лажи упуштати само онолико колико је заиста неопходно.

Ако је у питању нешто до чега му је изузетно стало, у стању је да се претвори у изврсног лажова и тада није чак спреман ни на какве компромисе. У стању је да их потпуно збрише са лица земље макар због тога био омражен и несимпатичан. Само они који знају да поштују његову лојалност и искреност, могу рачунати на Лавову наклоност. Дакле, због свега тога, немају баш пуно пријатеља, јер и није лако наћи људе који ће се у потпуности слагати да његовим оцјенама и ставовима.

ДЈЕВИЦА - Пошто носе печат Меркура, Дјевице су и те како способне да слажу, поготово онда када су изложене критици која се односи на њихову пословну компетентност. С друге стране, пошто страхују од могућности да буду откривене, Дјевице знају мало и да прикоче, јер не би могле да поднесу ситуацију која би се поводом откривања лажи исконструисала. Када се суочи са овом могућмошћу, Дјевица реагује тако што користи дубоке мотивације које иначе и происходе из њене дволичне природе. Посједују снажна убјеђења, али се истовремено мора борити са антикомформизмом који јој сугерише њена планета - владалац. Потреба да задобије симпатије тјера их да се понашају на адекватан начин и да лажу када је то потребно, да не би изгубиле тло под ногама.

ВАГА - Као што је стално наклоњена успостављању равнотеже, Вага се на исти начин понаша и са наклоношћу према лажима. Жели да постигне мир са самом собом и са другима, у било којој прилици. Њена жеђ за истином и правдом је одлучујућа када се ради о озбиљном прихватању моралних начела.

Баш у име тих моралних начела, Ваге су спремне да мало и отмјено слажу. То чине и у име племенитих циљева, а и због тога да би помогла онима које воли. Истину иначе саопштава на сва звона, тако да би свима могло бити јасно какви су њени ставови.

Ваге су поред осталог инспирисане природном друштвеношћу, што им омогућава да скоро са свима буду у добрим односима. Ако закључе да ће једна лаж донијети добро свима, Ваге ће слагати, али ће свима дати до знања да то чине врло невољно, јер о лажовима имају најгоре мишљење.

ШКОРПИЈА - Да ли због Плутона, господара подземног света, па тако и свих прикривених ствари или због Меркура, који је у сазвијежђу Шкорпије врло утицајан, тек, Шкорпија је један од најспособнијих лажова међу свим хороскопским знацима! Инстинкт за лаж је код Шкорпије толико јак да ријетко успјева да га обузда, пошто га забављају туђе реакције.

Може се догодити да се тоилико уживе у лажи, да испред својих ближњих створе о себи потпуно другачију слику. У сваком случају, врло су резервисани, па тако успјевају да врло ефикасно сачувају тајну која им је повјерена. Потпуно владају својим јаким инстинктима и стога и знају да ћуте када је то потребно, а све због тога да не би наудили себи и другима. Највише због тога, Шкорпије имају врло лијепе перспективе као политичари.

СТРИЈЕЛАЦ - С обзиром да у друге имају пуно повјерења, они  су свакако можда и најискреније личности међу хороскопским знацима. Ипак, они су склони да мисле како су и други попут њих, у чему наравно гријеше, па се тако излажу ризику од страдања било које врсте. Стријелци не знају да лажу, а како су иначе врло често и брбљивци, може се догодити да у својим причама мало претјерају и да неку ријеч или ситуацију преувеличају. Због тога се послије кају и упадају у другу крајност, желећи да поправе оно што су пореметили.

Разумљиво је то што Стријелчви  као врло доброћудни и широкогруди људи, успјевају да изнуде или добију опроштај за оно што евентуално забрљају. У сваком случају, да би се избјегле било какве несугласице, најбоље је не провоцирати једног Стријелца и не тражити од њих лично мишљење, поготово не о стварима које их дирају. Од њих је тешко добити објективно мишљење, лишено емоција и осећања. На тај начин би се нашим пријатељима рођеним у овом знаку створили само потешкоће и недоумице.

ЈАРАЦ - Пошто су Јарчеви врло амбициозни, нормално је да не познају и не признају никакве препреке на путу до остварења циља који су себи одредили. У стању су да прећуте сваку истину која би на било који начин пореметила њихове планове. Што се самих лажи тиче, Јарац ће слагати онда када је то њему заиста потребно и корисно, јер, он је политичар коме не могу тако лако промаћи одређене стратегије у понашању.

Посебно су пажљиви и опрезни да себи не створе непријатеље који би им могли засметати у њиховом успону ка врху каријере, било да се ради о друштвеном, професионалном или економском плану. У свакодневном животу, као и у породици, Јарац поштује моралне норме и не лаже или барем то избјегава, те се понаша на искрен и лојалан начин. Када једном упознате његове слабости, могло би се рећи да се у Јарца човјек може поуздати, што је у односу према самом себи врло постојан.

ВОДОЛИЈА - Карактеристично је за рођене у овом знаку, да ће пажљиво избјегавати да кажу истину која би могла нашкодити њиховим ближњим или особама са којима су ријешили да одржавају дугорочне односе. Водолије дакле, функционално лажу, односно лажу онда када увиде да ће таква лаж бити корисна за опште добро и односе.

Водолије, такође, у душу познају уметност дипломатије, која им је веома сродна и која им омогућава да обављају функцију посредника између двије струје супротних мишљења. Способни су да дају за право истовремено и једној и другој страни. Наравно, све то послије њима прави својеврсне проблеме из којих само они знају да се испетљају и то високо уздигнуте главе.

Да нису инспирисани идеализмом, Водолије би због њиховог понашања било врло лако оптужити за опортунизам.

РИБА - Ако припадник овог знака слаже, онда је то због тога да би се некако извукао из немилосрдних животних обавеза које га окружују, а за које није спреман. Рибе лете на крилима идеализма и маште, оне се забављају замишљањем другачије реалности, фантастичних ситуација које их одвајају од баналности, од којих иначе Рибе бјеже као од куге!

Понекад су склони да лажу о својој прошлости, садашњости и будућности и то у таквој мјери да и сами повјерују у сопствену лаж. У свом излагању имају тенденцију да уљепшавају ствари, да их преувеличавају и изврћу, да понекад чак стекну опште симпатије и благонаклоност. Ко их добро познаје и цијени их у правој мјери, никада неће бити затечен или непријатно изненађен. Било како било, својим лажима, Рибе не желе да било кога повриједе, прије би се могло рећи да ће свакако настојати да помогну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана