Pseći horoskop: Šarmantna i brižljiva Djevica ili impulsivni Ovan?

Agencije
Pseći horoskop: Šarmantna i brižljiva Djevica ili impulsivni Ovan?

Šarmantni Bik ili brižljiva Devica? Impulsivni Ovan ili pak Lav koji pleni pažnju gdje god stane šapom?

Položaj zvijezda i planeta u trenutku rođenja naših najboljih četvoronožnih prijatelja umnogo određuje njihov karakter, kažu astrolozi. Potrudili smo se da vam otkrijemo kakve to osobine krase kuce prema zodijaku.

Ovan (21. mart – 20. april)

Pas u prvom znaku Zodijaka je veoma impulsivan i često će upadati u nevolje. Zbog svoje hrabrosti i neustrašivosti najčešće je alfa mužjak i vođa čopora. Brz je, uvijek na oprezu i zainteresovan za sve što se događa u njegovoj okolini, piše Petmagazine.rs.

Učiniće sve da zadobije pažnju, jer želi da su uvijek svi pogledi uprti u njega. Neće moći da dočeka trenutak da otvorite vrata kad je vrijeme za šetnju. Fizička aktivnost mu je veoma važna – zahtjevaće mnogo trčanja i igre. Ovi psi su rođeni istraživači i prvi će u parku početi da istražuju ili da se upoznaju s novim psećim drugarom.

Bik (21. april – 21. maj)

Ovi psi umiju da budu lijeni i nezainteresovani, uživaju da se izležavaju. Uvijek su primećeni i svako će pohitati da ih pomazi. Svjesni su svog šarma i uživaju u pažnji. Nerijetko mogu biti i žustri kopači vaših (ili susjedovih) cvjetnih leja u dvorištu.

Neprikosnovena su njuškala i njihov nos će uvijek biti blizu zemlje. Kuca Bik ume da bude prilično svojeglava i neposlušna, ali poslasticom ćete je uvijek navesti da se dobro vlada. Ovi psi inače vole da gricnu gotovo sve što pronađu na zemlji ili u njoj, pa povedite računa o tome.

Blizanci (22. maj – 21. jun)

Ništa ih ne može zaustaviti u tome da privuku vašu pažnju, pažnju drugih ukućana ili ljudi na ulici. Uvijek su aktivni, stalno će vam nešto tražiti i lajanjem ili najčudnijim zvukovima zahtijevati da ispunjavate njihove želje.

Bez po muke svakog dana će vam dokazivati da je lista nevolja u koje mogu upasti – beskonačna. Psi u znaku Blizanaca su najpopularnije životinje – vole ih i drugi psi, mačke, vjeverice, ptice… Ako nemaju dovoljno mentalne i fizičke stimulacije, patiće od dosade i biti veoma nevaljali – uvijek ih držite zaokupljenim.

Rak (22. jun – 22. jul)

Raka nećete moći da istjerate iz kuhinje. Na sve načine će pokušavati da se dokopa hrane. Uz to, biće kao čičkom zalijepljen za vašu nogu, a ukoliko u domu živi s drugim životinjskim cimerima – i za njih kada vi niste u blizini.

Ove kuce kasnije sazrijevaju od drugih pasa i veoma teško im pada da budu odvojeni od članova svoje ljudske porodice. Nisu pretjerani ljubitelji fizičke aktivnosti, osim ako nije riječ o plivanju. Najviše vole da leže u krilu. Uvijek će prepoznati kad niste dobre volje i tiješiti vas kada ste tužni. A kada su oni uznemireni, potpuno će izgubiti apetit.

Lav (23. jul – 22. avgust)

Ovaj pas nikad neće biti potčinjen – trudiće se uvijek da nametne svoj autoritet u domu ili barem da budete jednaki. Morate ga obožavati i svakog dana mu pažnjom i ljubavlju (igračkama i poslasticama) pokazivati da je poseban i neophodan.

Uživaće u četkanju i češkanju. Obožava druge životinjske cimere u domu. Pas u znaku Lava je uvek smiren, ali mu ništa ne promiče. Lavovi su izvrsni psi čuvari i bezuslovno su lojalni i požrtvovani. Svrstavaju se u najbolje takmičare među psima i stalno će osvajati pehare i biti ponosni na svoje uspjehe. Često će se izležavati na suncu.

Djevica (23. avgust – 22. septembar)

Psi u ovom znaku uvijek žele da ugode i pomognu. Čistiće druge životinje u domu, motriti na mališane, primjetiti svaku promjenu u vašem raspoloženju i dati sve od sebe da vas oraspolože. Sami će vam ukazivati na to kada je vrijeme za šetnju, i to držeći povodac u ustima pred vratima. Socijalni su, ali nepoznate ljude i druge pse nikada neće pustiti suviše blizu.

Umiju da predosjete nevrijeme i ukažu na svaku eventualnu opasnost. I kada spavaju – jedno oko i uvo su im uvijek na oprezu. Sa ovim psom u domu iznenađenja nema.

Vaga (23. septembar – 23. oktobar)

Psu Vagi je u domu potrebno društvo, pa ako nemate dva psa ili čak više njih razmislite o tome da mu što prije dovedete druga ili drugaricu. Stalno će tražiti pažnju svojih vlasnika i biti nesrećan ako mu niste uvijek posvećeni.

Svađa u domu u kojem živi pas u znaku Vage nije moguća on će uvijek miriti ukućane i neće dozvoliti vikanje. Izgled, hod i ponašanje kuca u znaku Vage su elegantni. Uživaju u svemu što rade, vole redovno četkanje jer im je higijena veoma važna. Ovaj pas obožava da se nadmudruje, pa mu svakog dana zadajte mozgalice i podstičite ga da savlađuje prepreke.

Škorpija (24. oktobar – 22. novembar)

Zagonetni i misteriozni, često će skrivati svoje namjere i misli. Sigurno u domu imaju tajne zalihe igračaka i predmeta za koje i ne slutite da postoje. Nikada ne zaboravljaju nijednu kaznu niti grdnju.

Velika su zlopamtila i ako im se nije dopalo ponašanje nekog gosta, ili ako su nepravedno kažnjeni, to će zamjerati do kraja života i popravnog nema. Ali ako vas zavole i prihvate – biće vam vjerni saputnici i najlojalniji prijatelji. Kada ste uznemireni, neće vas napuštati ni na tren. Njihova glavna misija je da svog vlasnike i članove svoje ljudske porodice čuvaju i brane do smrti.

Strelac (23. novembar – 21. decembar)

Psi u znaku Strelca najveći su avanturisti u psećem svijetu, pa ukoliko ne živite u blizini šume – često putujte s vašim mezimcem u prirodu i omogućite mu da istražuje nove predjele.

Ovi psi obožavaju da budu napolju, pratiće vas dok džogirate, vozite bicikl ili rolere, planinarite… Imaju nepresušnu energiju i stalno će biti aktivni. Zbog svoje želje za avanturama nerijetko će upadati u nevolje i „trenirati” vam živce. Ipak, dovoljno su pametni da se nikada ne povrede ili upadnu u baš veliku nevolju. Pas Strelac je vjeran i lojalan.

Jarac (22. decembar – 20. januar)

Jarčevi su veoma pronicljivi, oprezni, pravi stratezi u psećem svijetu. Sve što učine ima jasan cilj – da dobiju pažnju, hranu, nagradu, partiju maženja. Ako ispunjavate njihove potrebe i ugađate im – imaćete prijatelja za cio život.

Uvijek imaju skrivenu zalihu hrane i brdo igračaka, da im se nađe kada ostanu sami. Psi u znaku Jarca uvijek će pobeđivati u takmičenjima u poslušnosti jer će učiniti sve što treba ako znaju da slijedi nagrada. Umeju da budu rezervisani, ali ako im priđete i potrudite se da zadobijete njihovo povjerenje i ljubav – ovi psi će umijeti to da cijene i obožavaće vas.

Vodolija (21. januar – 19. februar)

Psi u znaku Vodolije su stalno u potrazi za druženjem i zabavom i nerijetko će vam se činiti da više vole druge pse od vas. Bitno im je da su u društvu i ne smeta im hijerarhija u čoporu dokle god je uvijek i svuda puno drugara.

Ovi psi se slažu sa svima. Stalno će se oglašavati i uvijek će imati nešto da vam „kažu”. Veoma su inteligentni i biće izvrsni psi tragači. Energični su i ako želite da vaša kuca Vodolija bude srećna – ona mora imati dosta fizičke i mentalne stimulacije tokom dana. Agiliti je najbolji izbor. Obožavaju trčanje i jurenje za frizbijem i lopticom (ili pticama).

Ribe (20. februar – 20. mart)

Ovi psi su više nalik na ljude i biće vam najbolji drugari kao što vam je, na primjer, kum. Psi u ovom znaku kao da umiju da čitaju misli, uvijek će znati šta mislite i kako se osećate. Žive da vam ugode, da vam budu blizu.

S jednakom pažnjom i posvećenošću brinu i o drugim članovima porodice – ljudskim i životinjskim. Uvijek će vam jasno stavljati do znanja da vas obožavaju i da će učiniti sve za vas. Veoma su prilagodljivi i neće im smetati promjena stana ili rutine dokle god je to ono što njihovog vlasnika čini srećnim. Obožavaju vodu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana