Псећи хороскоп: Шармантна и брижљива Дjевица или импулсивни Ован?

Агенције
Псећи хороскоп: Шармантна и брижљива Дjевица или импулсивни Ован?

Шармантни Бик или брижљива Девица? Импулсивни Ован или пак Лав који плени пажњу гдје год стане шапом?

Положај звијезда и планета у тренутку рођења наших најбољих четвороножних пријатеља умного одређује њихов карактер, кажу астролози. Потрудили смо се да вам откријемо какве то особине красе куце према зодијаку.

Ован (21. март – 20. април)

Пас у првом знаку Зодијака је веома импулсиван и често ће упадати у невоље. Због своје храбрости и неустрашивости најчешће је алфа мужјак и вођа чопора. Брз је, увијек на опрезу и заинтересован за све што се догађа у његовој околини, пише Petmagazine.rs.

Учиниће све да задобије пажњу, јер жели да су увијек сви погледи упрти у њега. Неће моћи да дочека тренутак да отворите врата кад је вријеме за шетњу. Физичка активност му је веома важна – захтјеваће много трчања и игре. Ови пси су рођени истраживачи и први ће у парку почети да истражују или да се упознају с новим псећим другаром.

Бик (21. април – 21. мај)

Ови пси умију да буду лијени и незаинтересовани, уживају да се излежавају. Увијек су примећени и свако ће похитати да их помази. Свјесни су свог шарма и уживају у пажњи. Неријетко могу бити и жустри копачи ваших (или сусједових) цвјетних леја у дворишту.

Неприкосновена су њушкала и њихов нос ће увијек бити близу земље. Куца Бик уме да буде прилично својеглава и непослушна, али посластицом ћете је увијек навести да се добро влада. Ови пси иначе воле да грицну готово све што пронађу на земљи или у њој, па поведите рачуна о томе.

Близанци (22. мај – 21. јун)

Ништа их не може зауставити у томе да привуку вашу пажњу, пажњу других укућана или људи на улици. Увијек су активни, стално ће вам нешто тражити и лајањем или најчуднијим звуковима захтијевати да испуњавате њихове жеље.

Без по муке сваког дана ће вам доказивати да је листа невоља у које могу упасти – бесконачна. Пси у знаку Близанаца су најпопуларније животиње – воле их и други пси, мачке, вјеверице, птице… Ако немају довољно менталне и физичке стимулације, патиће од досаде и бити веома неваљали – увијек их држите заокупљеним.

Рак (22. јун – 22. јул)

Рака нећете моћи да истјерате из кухиње. На све начине ће покушавати да се докопа хране. Уз то, биће као чичком залијепљен за вашу ногу, а уколико у дому живи с другим животињским цимерима – и за њих када ви нисте у близини.

Ове куце касније сазријевају од других паса и веома тешко им пада да буду одвојени од чланова своје људске породице. Нису претјерани љубитељи физичке активности, осим ако није ријеч о пливању. Највише воле да леже у крилу. Увијек ће препознати кад нисте добре воље и тијешити вас када сте тужни. А када су они узнемирени, потпуно ће изгубити апетит.

Лав (23. јул – 22. август)

Овај пас никад неће бити потчињен – трудиће се увијек да наметне свој ауторитет у дому или барем да будете једнаки. Морате га обожавати и сваког дана му пажњом и љубављу (играчкама и посластицама) показивати да је посебан и неопходан.

Уживаће у четкању и чешкању. Обожава друге животињске цимере у дому. Пас у знаку Лава је увек смирен, али му ништа не промиче. Лавови су изврсни пси чувари и безусловно су лојални и пожртвовани. Сврставају се у најбоље такмичаре међу псима и стално ће освајати пехаре и бити поносни на своје успјехе. Често ће се излежавати на сунцу.

Дјевица (23. август – 22. септембар)

Пси у овом знаку увијек желе да угоде и помогну. Чистиће друге животиње у дому, мотрити на малишане, примјетити сваку промјену у вашем расположењу и дати све од себе да вас орасположе. Сами ће вам указивати на то када је вријеме за шетњу, и то држећи поводац у устима пред вратима. Социјални су, али непознате људе и друге псе никада неће пустити сувише близу.

Умију да предосјете невријеме и укажу на сваку евентуалну опасност. И када спавају – једно око и уво су им увијек на опрезу. Са овим псом у дому изненађења нема.

Вага (23. септембар – 23. октобар)

Псу Ваги је у дому потребно друштво, па ако немате два пса или чак више њих размислите о томе да му што прије доведете друга или другарицу. Стално ће тражити пажњу својих власника и бити несрећан ако му нисте увијек посвећени.

Свађа у дому у којем живи пас у знаку Ваге није могућа он ће увијек мирити укућане и неће дозволити викање. Изглед, ход и понашање куца у знаку Ваге су елегантни. Уживају у свему што раде, воле редовно четкање јер им је хигијена веома важна. Овај пас обожава да се надмудрује, па му сваког дана задајте мозгалице и подстичите га да савлађује препреке.

Шкорпија (24. октобар – 22. новембар)

Загонетни и мистериозни, често ће скривати своје намјере и мисли. Сигурно у дому имају тајне залихе играчака и предмета за које и не слутите да постоје. Никада не заборављају ниједну казну нити грдњу.

Велика су злопамтила и ако им се није допало понашање неког госта, или ако су неправедно кажњени, то ће замјерати до краја живота и поправног нема. Али ако вас заволе и прихвате – биће вам вјерни сапутници и најлојалнији пријатељи. Када сте узнемирени, неће вас напуштати ни на трен. Њихова главна мисија је да свог власнике и чланове своје људске породице чувају и бране до смрти.

Стрелац (23. новембар – 21. децембар)

Пси у знаку Стрелца највећи су авантуристи у псећем свијету, па уколико не живите у близини шуме – често путујте с вашим мезимцем у природу и омогућите му да истражује нове предјеле.

Ови пси обожавају да буду напољу, пратиће вас док џогирате, возите бицикл или ролере, планинарите… Имају непресушну енергију и стално ће бити активни. Због своје жеље за авантурама неријетко ће упадати у невоље и „тренирати” вам живце. Ипак, довољно су паметни да се никада не повреде или упадну у баш велику невољу. Пас Стрелац је вјеран и лојалан.

Јарац (22. децембар – 20. јануар)

Јарчеви су веома проницљиви, опрезни, прави стратези у псећем свијету. Све што учине има јасан циљ – да добију пажњу, храну, награду, партију мажења. Ако испуњавате њихове потребе и угађате им – имаћете пријатеља за цио живот.

Увијек имају скривену залиху хране и брдо играчака, да им се нађе када остану сами. Пси у знаку Јарца увијек ће побеђивати у такмичењима у послушности јер ће учинити све што треба ако знају да слиједи награда. Умеју да буду резервисани, али ако им приђете и потрудите се да задобијете њихово повјерење и љубав – ови пси ће умијети то да цијене и обожаваће вас.

Водолија (21. јануар – 19. фебруар)

Пси у знаку Водолије су стално у потрази за дружењем и забавом и неријетко ће вам се чинити да више воле друге псе од вас. Битно им је да су у друштву и не смета им хијерархија у чопору докле год је увијек и свуда пуно другара.

Ови пси се слажу са свима. Стално ће се оглашавати и увијек ће имати нешто да вам „кажу”. Веома су интелигентни и биће изврсни пси трагачи. Енергични су и ако желите да ваша куца Водолија буде срећна – она мора имати доста физичке и менталне стимулације током дана. Агилити је најбољи избор. Обожавају трчање и јурење за фризбијем и лоптицом (или птицама).

Рибе (20. фебруар – 20. март)

Ови пси су више налик на људе и биће вам најбољи другари као што вам је, на примјер, кум. Пси у овом знаку као да умију да читају мисли, увијек ће знати шта мислите и како се осећате. Живе да вам угоде, да вам буду близу.

С једнаком пажњом и посвећеношћу брину и о другим члановима породице – људским и животињским. Увијек ће вам јасно стављати до знања да вас обожавају и да ће учинити све за вас. Веома су прилагодљиви и неће им сметати промјена стана или рутине докле год је то оно што њиховог власника чини срећним. Обожавају воду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана