Počela je vladavina Jarca: Horoskop nam sprema velike promjene do 20. januara

B92
Počela je vladavina Jarca: Horoskop nam sprema velike promjene do 20. januara

Pročitajte šta vas tokom narednih mjesec dana čeka na poslu, u ljubavi, hoćete li se slagati sa ukućanima, kako će vas služiti zdravlje i da li da investirate.

Ovan

 

Posao: Vaše snalaženje u poslu koji zahtjeva kreativnost i akciju, doći će do izražaja poslije 1. januara, kada vaš vladalac Mars, simbol inicijative, ulazi u vaš znak. U vrijeme delimičnog pomračenja Sunca, oko 6. januara, kada i Uran kreće direktnim hodom preko Ovna, izbjegavajte rasprave sa osobama na položaju. Ulaskom Merkura, planete komunikacije u polje karijere, početkom januara, kreće povoljniji period za vas. U vrijeme prve Mjesečeve četvrti, 14. januara, klonite se nepotrebnih troškova.

Ljubav: Zaljubljujete se na prvi pogled, a da onoga ko vam se dopada niste ni upoznali. Upravo takva situacija moguća je poslije 7. januara kada Venera, vladalac polja ljubavi ulazi u znak Strelca. Krajem perioda, možete i da se “ohladite”, samo zato što ta osoba neće opravdati sliku koju ste u svojoj glavi stvorili o njoj. Sredinom perioda, partner može da pokaže ljubomoru, kada ćete u bijesu izgovoriti i ono što ne mislite.

Zdravlje: Virusna infekcija.

Bik

Posao: Vaša praktičnost biće u prvom planu do kraja godine, budući da niste skloni rizikovanju i radije se priklanjate sigurnim i već oprobanim metodama u poslu, za šta će vam se ukazati prilika u drugoj polovini perioda, kada vaš vladalac Venera, planeta novca, ulazi u astrološku kuću novca. U vrijeme djelimičnog pomračenja Sunca, oko 6. januara, izbjegavajte dogovore, kao i potpisivanje ugovora sa strancima. Prva Mjesečeva četvrt, 14. januara, donosi vam mogućnost odlaska na kraći put u inostranstvo.

Ljubav: Budući da ste u zajednici, uglavnom, pobornik patrijarhalnih odnosa, posesivni ste i zahtevate potpunu partnerovu posvećenost, naročito ako ste muškarac. Međutim, poslije 6. januara, kada Uran kreće direktnim hodom, moguće su rasprave sa voljenom osobom, zato što ona neće želeti da prihvati stavove koje joj namećete. Ukoliko ste slobodni, vašu pažnju poslije 7. januara može da privuče neko ko često putuje zbog posla.

Zdravlje: Briga za člana porodice.

Blizanci

Posao: Vi ste kao stvoreni za poslove u kojima možete da upotrebite svoju mentalnu i fizičku pokretljivost, pronicljivost, elokvenciju i snalažljivost, a prilika za to ukazaće vam se već poslije 5. januara. Tog dana, vaš vladalac Merkur, ulazi u astrološku kuću novca, zbog čega ćete biti u mogućnosti da se dogovarate o novim poslovnim aranžmanima. U vrijeme pomračenja Sunca, oko 6. januara, nemojte da pokrećete privatni biznis, a u vrijeme prve Mjesečeve četvrti, 14. januara, izbjegavajte rizične finansijske transakcije.

Ljubav: Privlače vas neosvojive tvrđave, a od partnera, uglavnom, očekujete da vas zabavlja i da uvijek toleriše vaše promjene raspoloženja. Međutim, situacija do kraja januara ne ide vam u prilog, budući da će voljena osoba očekivati da pokažete nešto više razumijevanja za nju. Poslije 7. januara, kada Venera, simbol ljubavi, ulazi u kuću emocija, slobodni predstavnici vašeg znaka, mogu da upoznaju šarmantnu osobu na nekoj proslavi.

Zdravlje: Smanjite unos šećera.

Rak

Posao: Praktična crta vašeg karaktera doći će do punog izražaja već poslije 1. januara, kada Merkur, planeta logike i komunikacije, ulazi u astrološko polje partnerskih odnosa, donoseći vam nove ponude. U drugoj polovini perioda, dogovori sa strancima iz prekookeanskih zemalja donose vam povećanje prihoda. Pošto volite sigurnost, neće vam biti teško da se u posljednjoj sedmici perioda bavite i nekim monotonim poslovima, samo zato što ćete od njih imati finansijsku korist.

Ljubav: Predstavnici vašeg znaka pod uticajem su Mjeseca, simbola emocija, porodice i doma, zbog čega vam mnogo znači podrška emotivnog partnera. Do kraja decembra, muški Rakovi rođeni u prvoj dekadi biće u potrazi za nekim ko će brinuti o njima, dok će dame Račice pokazati majčinski odnos prema partneru. U drugoj polovini perioda, voljena osoba potrudiće se da vam pokaže koliko joj značite, naročito ako ste u braku ili dužoj vezi.

Zdravlje: Stomačne tegobe.

Lav

Posao: Posjedujete veliku ambiciju i jaku volju, a takođe ste i odličan organizator, zbog čega ćete poslije 1. januara, kada Mars ulazi u znak Ovna, preuzeti stvar u svoje ruke. Sve što ste do tada planirali dobiće mnogo više smisla, pa ćete moći da realizujete većinu poslovnih poduhvata. U vrijeme delimičnog pomračenja vašeg vladaoca Sunca, oko 6. januara, obratite pažnju na odnos sa saradnicama i koleginicama. Prva Mjesečeva četvrt, 14. januara, opominje da izbegavate nepotrebne troškove.

Ljubav: Volite da dominirate u vezi, a od partnera očekujete da vam se prilagodi, mada poslije 6. januara neće biti tako, budući da Uran, vladalac astrološke kuće partnerskih odnosa, kreće direktnim hodom. Zbog toga voljena osoba može pokušati da vam nametne svoje stavove i mišljenje, naročito ukoliko se radi o nekom vatrenom znaku. Slobodni Lavovi, u posljednjoj nedjelji perioda, mogu da upoznaju Vagu ili Vodoliju.

Zdravlje: Moguće oscilacije krvnog pritiska.

Djevica

Posao: Vaš znak je pod uticajem Merkura, planete logike, zbog čega će vaša inteligencija, spretnost i elokvencija, poslije 5. januara, kada ova planeta ulazi u astrološko polje kreativnosti, biti u prvom planu. U vrijeme djelimičnog pomračenja Sunca, oko 6. januara, uspijećete da se dogovorite u četiri oka o poslovnom poduhvatu sa partnerima iz inostranstva. U vrijeme prve Mjesečeve četvrti u vašem astrološkom polju posla, 14. januara, klonite se konflikata sa saradnicima i kolegama.

Ljubav: Teško sklapate poznanstva, zameraju vam na hladnoći i distanciranosti ali zvijezde će vam, do kraja godine, ipak biti naklonjene. Velike su šanse da u posljednjoj nedelji decembra upoznate nekoga ko će vas zaintrigirati do te mjere da nećete moći da prestanete da mislite o toj osobi. Poslije 7. januara, kada Venera, planeta ljubavi, ulazi u znak Strelca, može da vam se udvara neko ko je zauzet, ukoliko ste rođeni u prvoj dekadi.

Zdravlje: Proverite krvnu sliku.

Vaga

Posao: Vaš znak je poznat po vještini diplomatije i sposobnosti taktiziranja, koje će doći do punog izražaja u prvoj polovini perioda. Od vaše procene zavisiće uspjeh saradnje sa strancima ili osobom koja često putuje, zbog posla. U vrijeme djelimičnog pomračenja Sunca, oko 6. januara, izbjegavajte kupoprodaju nekretnina i ugovaranje građevinskih poslova. Pozicije Merkura i Urana, vladalaca astroloških kuća inostranstva i kreativnosti, donose vam mogućnost povećanja prihoda.

Ljubav: Pod uticajem ste vašeg vladaoca Venere, planete ljubavi i novca, čija pozicija sredinom perioda najavljuje mogućnost susreta sa starom simpatijom. Od 1. januara jača uticaj Marsa, vladaoca kuće ljubavi, kada vas očekuje susret sa osobom koja nosi uniformu na radu. Poslije 6. januara, Uran kreće direktnim hodom, što vas može postaviti u situaciju da morate da birate između dve osobe koje će podjednako okupirati vašu pažnju.

Zdravlje: Čuvajte se respiratornih infekcija.

Škorpija

Posao: Malo ko može da vas nadmaši kada se usredsredite na neki cilj, što će vašoj konkurenciji, po ko zna koji put, postati jasno poslije 5. januara, kada Merkur, planeta biznisa i komunikacija, ulazi u vaše astrološko polje posla. Budući da vaš vladalac Mars, simbol akcije, od 1. januara, prelazi preko polja finansija, očekuje vas naporan period, ali i veća zarada. U vrijeme prve Mjesečeve četvrti, 14. januara, rastu šanse za obnovu saradnje sa partnerima iz zemalja njemačkog jezičkog područja.

Ljubav: Kriterijumi su vam vrlo visoki, zbog čega vašu pažnju, pogotovo u ovom periodu, ne može da privuče bilo ko. U vrijeme pomračenja Sunca, oko 6. januara, kada i Uran kreće direktnim hodom, poziv od nekoga ko stiže s nekog puta ili iz inostranstva, može da vam promeni život. Poslije 7. januara, kada Venera ulazi u drugu astrološku kuću, preko poslovnih kontakata očekuje vas susret sa vrlo šarmantnom osobom.

Zdravlje: Provodite više vremena sa prijateljima.

Strelac

Posao: Pod uticajem ste vašeg vladaoca Jupitera, planete srećnih okolnosti i kontakata sa strancima, koji poslije 12 godina prelazi preko vašeg znaka donoseći vam nove poslovne šanse. Ojačana pozicija Marsa, simbola inicijative, poslije 1. januara sportistima i umjetnicima donosi nove ponude i mogućnosti da iskažu svoj kreativni potencijal. U vrijeme pomračenja Sunca, 6. januara, izbjegavajte kupoprodaju nekretnina, a 14. januara, u vrijeme prve Mjesečeve četvrti, dogovore sa strancima.

Ljubav: Aspekti Merkura, vladaoca vaše astrološke kuće ljubavi, poslije 5. januara, govore o mogućnosti da upoznate osobu koja nosi uniformu na radu. Direktan hod Urana, simbola više sile, preko kuće ljubavi, poslije 6. januara, najavljuje odlazak na zajednički put sa partnerom. Sa Venerom, planetom ljepote, ljubavi i novca u vašem znaku, poslije 7. januara, bićete magnet za suprotni pol, zbog čega će mnogi željeti da se nađu u vašem društvu.

Zdravlje: Konzumirajte biljne čajeve.

Jarac

Posao: Vama upravlja Saturn, planeta discipline i pravičnosti, zbog čega će u ovom periodu, osim tih osobina, doći do izražaja i vaša ambicija i kreativnost. Umjetnici i sportisti rođeni u prvoj dekadi znaka, već od 1. januara, kada jača uticaj planete akcije, njegovim ulaskom u Ovna, mogu se naći pred novim izazovima u karijeri. U vrijeme pomračenja Sunca, oko 6. januara, klonite se nepotrebnih troškova, a 14. januara, u vrijeme prve Mjesečeve četvrti, izbjegavajte konflikte sa saradnicima.

Ljubav: Djelujete hladno, rezervisano i strogo, a u suštini ste emocionalno veoma ranjivi, zbog čega ćete u prvoj polovini perioda čak morati da prođete kroz neku vrstu testiranja. Voljena osoba, poslije 5. januara, vjerovatno će pokušati da vam nametne svoje stavove, što vas može dodatno opteretiti. Poslije 7. januara, kada Venera ulazi u astrološko polje tajni, neko koga ste nedavno upoznali može da postane predmet vaših maštanja.

Zdravlje: Izbegjavajte ljutu i začinjenu hranu.

Vodolija

Posao: Početkom Nove godine vaš vladalac Uran, planeta preokreta i više sile, kreće direktnim hodom, donoseći vam brojna iznenađenja. Poslije 5. januara možete da se nadate susretima sa potencijalnim poslovnim partnerima, zahvaljujući kojima ćete uspijeti da dogovorite dugoročnu, isplativu saradnju. U vrijeme prve Mjesečeve četvrti, 14. januara, novac vam pristiže preko poslova sa strancima iz zemalja njemačkog jezičkog područja. Krajem perioda izbjegavajte rizične finansijske transakcije.

Ljubav: U vrijeme pomračenja Sunca, vladaoca astrološke kuće partnerskih odnosa, oko 6. januara, možete da upoznate osobu od koje vas dijeli veća razlika u godinama. U isto vrijeme i Merkur, vladalac kuće ljubavi, ulazi u znak Jarca, zbog čega ćete se naći u iskušenju da uđete u tajnu ili paralelnu vezu sa nekim čijem ćete šarmu teško odolijeti. Poslije 7. januara, na putu ili predavanju, udvaraće vam se osoba koja često putuje, zbog posla.

Zdravlje: Čuvajte se oštrih predmeta.

Ribe

Posao: Pod uticajem vašeg vladaoca Neptuna, planete kreativnosti i umjetničkog nadahnuća, u svaki dio svog života pa i u posao unosite mnogo strasti i emocija. Poslije 7. januara, kada Venera, simbol novca, ulazi u znak Strelca, očekuju vas novi poslovni izazovi. Veće su šanse da uspostavite saradnju sa strancima iz skandinavskih zemalja, koja će rezultirati i povoljnijom situacijom na finansijskom planu. U vrijeme prve Mjesečeve četvrti, 14. januara, bićete uspješni, ako se bavite zanimanjem koje podrazumijeva uniformu.

Ljubav: Vašim znakom upravlja i Jupiter, planeta koja pored srećnih okolnosti, simbolizuje i ekspanziju, zbog čega njegovi aspekti, u drugoj polovini perioda, mogu da dovedu i do uvećanja vaših problema na emotivnom planu. Budući da ste veliki idealista u ljubavi, često dopuštate da se stvari dešavaju mimo vaše volje, što može biti slučaj u vrijeme delimičnog pomračenja Sunca, oko 6. januara.

Zdravlje: Podložnost povredama u kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana