Ko je ko: Zodijak promjenjen ima 13, a ne 12 znakova

Glas Srpske
Ko je ko: Zodijak promjenjen ima 13, a ne 12 znakova

Udruženje astrologa u Minesoti tvrdi da današnji horoskopski znakovi maltene nemaju nikakve veze sa originalnim znakovima koje poznajemo. Oni ističu da postoji 13, a ne 12 znakova i da je nov znak - Zmijonoša. On obuhvata period od 29. novembra do 17. decembra.

Naime ova promjena se desila zbog jedne prirodne stvari. Navodno zbog gravitacije Mjeseca, Zemljina osa se pomjerila i došlo je do, kako kažu, raskoraka u položaju zvijezda.


Ostali znakovi su pomjereni za otprilike mjesec dana unazad, što znači da Blizanci postaju Bikovi, Bikovi Ovnovi i tako dalje, dok je Škorpijama u novom sistemu ostalo samo šest dana - od 23. do 29 novembra.

"O tome se priča već dosta dugo. Mi već znamo za promjene u rotaciji oko zemljine ose, ali astrologija kojom se ja bavim, i koja se koristi na Zapadu, oslanja se na tropski zodijak, a to je fiksni sistem, koji se nikada ne mijenja. S druge strane manje poznata vedska astrologija koristi zvjezdani zodijak, koji se mijenja i pomjera sa rotacijom Zemlje", izjavio je za Bi-Bi-Si jedan od najpoznatijih britanskih astrologa Rasel Grant.

On je dodao da su navodne promjene u horoskopu posljedica starog sukoba između astronoma i astrologa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana