Ко је ко: Зодијак промјењен има 13, а не 12 знакова

Глас Српске
Ко је ко: Зодијак промјењен има 13, а не 12 знакова

Удружење астролога у Минесоти тврди да данашњи хороскопски знакови малтене немају никакве везе са оригиналним знаковима које познајемо. Они истичу да постоји 13, а не 12 знакова и да је нов знак - Змијоноша. Он обухвата период од 29. новембра до 17. децембра.

Наиме ова промјена се десила због једне природне ствари. Наводно због гравитације Мјесеца, Земљина оса се помјерила и дошло је до, како кажу, раскорака у положају звијезда.


Остали знакови су помјерени за отприлике мјесец дана уназад, што значи да Близанци постају Бикови, Бикови Овнови и тако даље, док је Шкорпијама у новом систему остало само шест дана - од 23. до 29 новембра.

"О томе се прича већ доста дуго. Ми већ знамо за промјене у ротацији око земљине осе, али астрологија којом се ја бавим, и која се користи на Западу, ослања се на тропски зодијак, а то је фиксни систем, који се никада не мијења. С друге стране мање позната ведска астрологија користи звјездани зодијак, који се мијења и помјера са ротацијом Земље", изјавио је за Би-Би-Си један од најпознатијих британских астролога Расел Грант.

Он је додао да су наводне промјене у хороскопу посљедица старог сукоба између астронома и астролога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана