Велики прасак није почетак универзума, већ крај нечег другог VIDEO

Агенције
Велики прасак није почетак универзума, већ крај нечег другог VIDEO

Теоријски физичар Шон Керол са Калифорнијског технолошког универзитета открио је за Бизнис инсајдер да нико са сигурношћу не може да зна шта је постојало прије Великог праска.

Керол у својој најновијој књизи "The Big Picture" наводи да ниједан научник не може са сигурношћу да тврди да прије Великог праска није постојало ништа.

"Упркос томе што моје колеге са великом дозом апсолутног самопоуздања тврде да Велики прасак представља почетак универзума и да прије тога није постојало ништа, моје мишљење је да је ипак ријеч само о једној врсти предвиђања Ајнштајнове теорије релативности - теорији о настанку свемира, времена и гравитације која се тренутно највише уклапа са подацима које тренутно имамо", рекао је Керол.

"Теорија о великом праску зато је само крај нашег теоријског разумијевања. Да имамо више знања о простору и времену, могуће је да бисмо тада рекли да је прије Великог праска постојало нешто друго. Нека врста универзума која је претходила нашем универзуму", додао је.

Физичар је истакао да права истина заправо јесте да наше научно разумијевање ових аспеката историје универзума још није довољно развијено за доношење коначних закључака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана