Руска вакцина против еболе стопроцентно ефикасна

Срна
Руска вакцина против еболе стопроцентно ефикасна

Москва - Руска вакцина против еболе успјешно је прошла прву фазу клиничких испитивања, наводи директор Руске агенције за надзор заштите потрошача "Роспотребнадзор" Ана Попова.

- Министарству здравља Русије предали смо све материјале и документацију о регистрацији прве фазе клиничких испитивања, која су прошла успјешно - истакла је Попова.

Вакцина је показала стопроцентну ефикасност када се примјењује два пута.

Директор "Роспотребнадзора" напомиње да се нова вакцина може користити у "жаришту заразе" како би се заштитиле потенцијалне ризичне групе.

- Предност ове вакцине јесте у томе да се чува на температури од четири степена, односно у нормалним условима у којима чувамо наша друге вакцине и апсолутно смо сигурни да ће показати добре резултате - тврди Попова.

У подручју примјене, ова вакцина против еболе разликује се од других већ регистрованих у Русији и има другачији састав, наводе научни портали.

Епидемија еболе избила је 2014. у Африци, а највише је погодила Гвинеју, Сијера Леоне и Либерију. Процјене здравствене организације су да је та болест "на црном континенту" од тада однијела више од 8.000 живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана