Manifestacija Noć istraživača 26. septembra

Srna
Manifestacija Noć istraživača 26. septembra

Sarajevo - U Sarajevu je danas predstavljena evropska inicijativa i program manifestacije "Noć istraživača BiH 2014", koja će 26. septembra biti održana istovremeno u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i Bijeljini.

Od prve "Noći istraživača" u 2005. godini broj gradova u Evropi koji se pridružuju ovoj inicijativi raste iz godine u godinu, pa tako ni BiH nije izuzetak, saopštili su organizatori.

Na konferenciji za novinare, održanoj danas u Sarajevu, najavljeno je da će ove godine građani Sarajeva, Banjaluke, Mostara i Bijeljine imati priliku da budu dio društva od više od 370 gradova širom Evrope, koji će u noći 26. septembra biti dio iste naučno - istraživačke zabave.

"žNoć istraživačaž je važna evropska i sada već i svjetska manifestacija, koja je prošle godine udružila više od 1,2 miliona ljudi u jednoj neobičnoj noći nauke i inovacija", rekao je šef operacija za društveni razvoj, civilno društvo i projekte prekogranične saradnje Delegacije EU u BiH Masimo Mina.

Ovu manifestaciju koja slavi nauku u Sarajevu na Vilsonovom šetalištu otvoriće šef Delegacije EU u BiH Peter Sorensen, zajedno sa ministrom obrazovanja i nauke Federacije BiH Damirom Mašićem, te načelnikom opštine Novo Sarajevo Nedžadom Koldžom.

Pridružiće im se brojne druge zvanice iz domaćih i međunarodnih institucija.

Evropska "Noć istraživača" u Banjaluci će biti održana na Trgu Petra Kočića, u Mostaru na Španskom trgu, a u Bijeljini na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana