Манифестација Ноћ истраживача 26. септембра

Срна
Манифестација Ноћ истраживача 26. септембра

Сарајево - У Сарајеву је данас представљена европска иницијатива и програм манифестације "Ноћ истраживача БиХ 2014", која ће 26. септембра бити одржана истовремено у Сарајеву, Бањалуци, Мостару и Бијељини.

Од прве "Ноћи истраживача" у 2005. години број градова у Европи који се придружују овој иницијативи расте из године у годину, па тако ни БиХ није изузетак, саопштили су организатори.

На конференцији за новинаре, одржаној данас у Сарајеву, најављено је да ће ове године грађани Сарајева, Бањалуке, Мостара и Бијељине имати прилику да буду дио друштва од више од 370 градова широм Европе, који ће у ноћи 26. септембра бити дио исте научно - истраживачке забаве.

"жНоћ истраживачаж је важна европска и сада већ и свјетска манифестација, која је прошле године удружила више од 1,2 милиона људи у једној необичној ноћи науке и иновација", рекао је шеф операција за друштвени развој, цивилно друштво и пројекте прекограничне сарадње Делегације ЕУ у БиХ Масимо Мина.

Ову манифестацију која слави науку у Сарајеву на Вилсоновом шеталишту отвориће шеф Делегације ЕУ у БиХ Петер Соренсен, заједно са министром образовања и науке Федерације БиХ Дамиром Машићем, те начелником општине Ново Сарајево Неџадом Колџом.

Придружиће им се бројне друге званице из домаћих и међународних институција.

Европска "Ноћ истраживача" у Бањалуци ће бити одржана на Тргу Петра Кочића, у Мостару на Шпанском тргу, а у Бијељини на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана