Ilon Mask ne staje: Koji su dalji planovi ScpaceX-a u 2018.? VIDEO

Ilon Mask ne staje: Koji su dalji planovi ScpaceX-a u 2018.? VIDEO 08.02.2018 18:35 | Agencije

Još lansiranja, jače rakete i još veći izazovi....

Nakon uspješnog lansiranja „falkon hevi" rakete i Tesla automobila koji trenutno lebdi svemirom, mnogi se pitaju šta je slijedeće za ScpaceX, odnosno vlasnika kompanije Ilona Maska?

Slijedeće lansiranje „falkon hevi" rakete dogodiće se tek za „tri do šest mjeseci", rekao je za „Verge" Ilon Mask, a lansiranje zavisi od dvije stvari – brzine kojom kompanija može da proizvede središnji dio rakete i potražnja korisnika. Spoljni potiskivači su jednostavni za proizvodnju jer su pravljeni za Falcon 9 samo sa pričvršćenim nosačima. Središnje jezgro „falkon hevija" koristi iste motore kao i „falkon 9", ali ostatak metalne cijevi, poznat kao raketni vazdušni okvir, mora biti nadograđen za svaki novi let. Mask zato ističe da je broj lansiranja „uslovljen brzinom proizvodnje vazdušnog centralnog jezgra".

Nekoliko lansiranja je zakazano za 2018. godinu, a neka od njih su lansiranje komunikacionog satelita Saudijske Arabije i testiranje prevoženja tereta za američku vojsku. Činjenica da „falkon hevi" može da lansira teret direktno do Plutona i dalje, čak i bez stajanja je zapanjujuća.

"Sjajna stvar oko ’falkona hevi’ je ta što podiže ljestvicu u prenosu tereta. Može da lansira dvostruko teži teret od svih ostalih raketa na svijetu. Može da stigne do Plutona i dalje, bez zaustavljanja", ističe.

U međuvremenu, kompanija će takođe raditi na rješavanju problema oko slijetanja treće rakete. Mask kaže da treba da se poprave „najmanja dva od tri jezgra" na svakoj letjelici, dok bi oporavak sve tri bio idealan. Kaže da ScpaceX ima sjajan uvid u to šta je pošlo po zlu sa trećim slijetanjem. Raketi su potrebna tri od devet motora da bi sletjela, a samo jedan se upalio. Od tog problema će početi.

Slijedeći „falkon hevi" neće ponovno koristiti nijedan od glavnih dijelova koji su preživjeli let. Dva bočna potiskivača su „penzionisana", a svakako su starija verzija dizajna „falkona 9", pa kompanija želi da ih modernizuje. To znači da će naredno lansiranje imati potpuno novo centralno jezgro i dva nova potiskivača. Ono što bi ponovo mogli da iskoriste jesu kružni komadi metala na vrhu svake rakete koji ih sigurno usmjeravaju ka Zemlji. Potrebno je mnogo vremena da bi se prozvele, posebno zato što su od titana.

"Titanske ploče su užasno skupe. Jako sam srećan što smo uspjeli da ih oporavimo. To mi je bilo najvažnije", naglasio je Mask.

Mask je takođe istakao da se nada da će prvi let „falkona hevi" inspirisati konkurenciju kako bi počelo međunarodno takmičenje.

„Mislim da će to ohrabriti druge zemlje i kompanije da kažu da su veće i bolje i da takmičenje počne. Želimo novu trku u svemiru. Trke su uzbudljive!"

Space X planira da prevozi i ljude u svemirskom brodu koji bi se nalazio na vrhu „falkona 9", a svojevremeno je Mask rekao kako će sve resurse uložiti u ovaj projekat, tačnije izradu „big falkon hevija". Za sada Mask predviđa da će testovi za novu raketu početi slijedeće godine u Braunsvilu u Teksasu, a da će za tri do četiri godine moći da lansiraju test letove oko Zemlje.

"Vidjećemo kako to ide. Ako bude duže nego što očekujemo onda ćemo se vratiti na ideju slanja Crew Dragina na ’falkon heviju’ oko Mjeseca i možda probati neke druge stvari sa posadom na ’falkon heviju’", kaže.

Kada je Space X u pitanju, jedno je sigurno – neki, a možda i svi planovi Ilona Maska će se promjeniti. Osim što je Ilon Mask poznat po tome što ne poštuje rokove, poznat je po tome što iscijepa sve svoje planove i krene ispočetka. A iz čitavog tog procesa obično rezultira nešto spektakularno.