Čeka se odgovor: Ovo je poruka koju smo poslali vanzemaljcima VIDEO

Agencije
Čeka se odgovor: Ovo je poruka koju smo poslali vanzemaljcima VIDEO

Naš prvi kontakt s vanzemaljcima, ako ih ima, mogao bi da bude već za 24 godine. Naime, naučnici su prije mjesec dana poslali muzičku poruku prema obližnjoj planeti, koja je po mnogim stvarima slična Zemlji.

Organizacija METI internešenal čak devet puta je radio-talasima poslala poruke inteligentnim vanzemaljcima, i to između 16. i 18. oktobra, kako bi naučnici bili sigurni da će stići na odredište.


Poruka se sastoji od 33 kompozicije, koje traju po 10 sekundi. Poslata su i uputstva u kojima se navodi da čovječanstvo bolježi vrijeme, kao i napomena o trenutku kada ćemo osluškivati povratnu poruku.

Muzički signal poslat je prema egzoplaneti GJ273b, koja se svrstava u kategoriju „Super Zemlje“. Ima nešto veću masu od Zemlje, nalazi se u zoni koja bi mogla da podrži život i udaljena je 12 svjetlosnih godina od nas. To znači da bi odgovor mogao da nam stigne za 24 godine.

U pitanju je prva poruka poslata s ciljanim očekivanjem odgovora. Naravno, ako vanzemaljci uopšte postoje, prepoznaju poruku i odluče da odmah odgovore na nju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana