Желите да вам телефон траје? Урадите ово сваки дан

mondo.ba
Желите да вам телефон траје? Урадите ово сваки дан

Да би телефон био растерећен и да би радио боље потребно је једну ствар урадити сваки дан, некад и више пута.

Свакодневно коришћење апликација, инсталација нових, преузимање фајова, играње игара, сурфовање нетом, пријем СМС порука и све остало што радите на телефону, посебно Андроид, оставља трагове у меморији уређаја и отежава његово коришћење. Да би телефон радио растерећено и квалитетније потребно је сваког дана извршити ресетовање, како би се рјешили проблеми са закрчењем који могу настати на свим типовима уређаја - повољним или скупљим.


Рецимо LG на свом најновијем моделу, који нам је управо на тесту LG Љ6, савjетује да се често врши рестартовање уређаја, како би се он одржао „свjежим" и „орним" за рад. LG компанија, такође, савjетује да се користи фабрички уграђене апликације за одржавање телефона у доброј кондицији (у овом случају Smart Doctor), који врше оптимизацију рада уређаја.

Добро је знати да и апликације које не користите, као и оне које чак и избришете с телефона и даље у неким случајевима користе меморију и друге ресурсе уређаја, због чега би редовно требало ресетовати уређај са Андроид оперативним системом, пише "Мондо".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана