Закерберг: Желимо пет милијарди људи на Facebookу

Агенције
Закерберг: Желимо пет милијарди људи на Facebookу

Најпопуларнија друштвена мрежа на свијету има изузетно амбициозне планове за будућност, открива њен извршни директор.

Марк Закерберг очигледно спада у категорију људи који упорно помјерају границе. Чињеница је да је успио да искористити све предности модерног доба, зависност људи од "виртуалног дружења" и постане један од најбогатијих људи на свијету.


Користили га или не, Facebook представља друштвену мрежу и медиј који у великој мјери утиче на наше животе модерних. Циљ компаније је да у будућности тај утицај буде још израженији - Марк Закерберг недавно је поводом 12. рођендана Facebookа открио један од својих дугорочних циљева.

До 2030. године, сматра Закерберг, Facebook треба да повећа базу својих корисника на чак пет милијарди људи.

Ако се зна да тренутно на планети има око седам милијарди људи, а да од тога отприлике милијарда и по користи Facebook, онда се намеће закључак да је овај план изузетно амбициозан.

Да ли ће у томе успијети, тешко је предвидјети, али судећи по ономе што је компанија до сада успијела да оствари, дефинитивно ништа није немогуће.

Разни пројекти које припремају Закерберг и сарадници, попут идеје Интернет.орг која би требало да омогући бесплатан интернет у свим дјеловима свијета, могуће је да ће број корисника почети рапидно да расте.

У сваком случају, Закерберг је врло самоуверен и сматра да ће за петнаестак година пет милијарди људи "становати" на Facebookу...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана